petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Legendarni Duško Lokin se še vedno razjoče ob spominu na pokojno ženo

14. 7. 2023; 06.00
Avtor: K.M.
Duško Lokin

Spomin na ženo je že vedno živ in boleč. foto: Luka Švigelj

Hrvaški glasbenik je ljubezen svojega življenja izgubil konec lanskega leta, spomin na njo pa še naprej živi tudi preko njegovih novih pesmi.

Duško Lokin je aprila potrdil, da je že novembra leta 2022 izgubil dolgoletno sopotnico in ljubezen svojega življenja, ženo Anuško, s katero je bil poročen več kot 50 let. Spomin na njo mu v oči še vedno prikliče solze, ki jih ne skriva. Se je pa ravno zaradi njene izgube vrnil na glasbene odre in v glasbeno industrijo, ki jo je sicer zapustil pred leti. "To je nekaj, kar bi ona želela videti," nam je zaupal glasbenik, ki je pred dnevi obiskal Aktual in sodeloval v oddaji Aktualov VIP ŠOV, kjer je na odru odpel svoje največje uspešnice. Med njimi tudi dve čisto novi pesmi iz albuma, ki ga je izdal pred dnevi Ti si moje proljeće i ljeto in Ti samo ti. 

Slednja je pesem, ki jo je napisal kot prvo po smrti svoje žene, saj je posvečena ravno Anuški. "Številni bi pričakovali, da bo žalostna in počasna, ampak ne, je hitrejšega ritma, saj bi bilo to všeč moji ženi in ker je zavala njej," je še povedal 80-letni glasbenik. S pesmijo se je vrnil tudi na festival CMC in na njem navdušil tako publiko v Vodicah kot tudi poslušalce radijskih frekvence. 

Veliko znancev, malo prijateljev

Duško ne skriva, da pozna veliko ljudi, a pravi, da je večina teh znancev, le redki pa so tisti, ki so pravi prijatelji. Ob tem pa sicer poudarja, da recimo na glasbenega kolega Mladena Grdovića gleda kot na mlajšega brata. "Soseda sva v Zadru in sva resnično povezana. Velik prijatelj mi je tudi Đani Maršan, ne smem pozabiti niti na Sinišo Žunca. Veliko časa pa preživim tudi s člani svojega banda, ki me radi obiščejo v Zadru, pa mi takrat kaj skuhajo." Ravno Siniša pa je Duška preko videoklica presenetil tudi v Aktualovem studiu, ki je ki je Dušku izpovedal svojo naklonjenost in razkril njune načrte za potovanje po Severni Ameriki.

Duško Lokin kljub zavidljivi starosti še vedno navdušuje na odru. foto: Luka Švigelj

Poln energije

"Ukvarjam se s športom, veliko tečem, obiskujem telovadnico in uživam v hrani," a ob tem ne pretirava. Obožuje namreč špagete, fižolovo juho s pekočo klobaso in ocvrto hrano, kot so ocvrti kalamari. Ob tem pa seveda popije še dobro bevando. Seveda pa se kot pravi Dalmatinec rad osveži tudi v morju, a priznava, da tik pred večerom. 

Duško sicer še naprej živi in ustvarja za svojo družino, saj svoj čas rad preživlja s hčerko, vnukinjo ter pravnukom in pravnukinjo Zaradi zeta, nekdanjega nogometaša Mladena Munjakovića, ki je v času svoje kariere igral tudi za ljubljansko Olimpijo, pa še danes navija tudi za slovenske nogometne klube.

prejšnji članek
Igralka Lucija domiselno opremila stanovanje
Svet slavnih
Igralka Lucija domiselno opremila stanovanje
naslednji članek
Razočarana Jelena Rozga morala odpovedati koncert
Svet slavnih
Razočarana Jelena Rozga morala odpovedati koncert