Kakšen je vaš recept za okusne čevapčiče? foto: Shutterstock
Čevapčiči so specialiteta, ki izvira s Balkana, zlasti iz Bosne in Hercegovine, Srbije in Hrvaške. Vendar pa ne obstaja natančno določen izumitelj čevapčičev. Obstaja teorija, da imajo čevapčiči turške korenine, saj je v Turčiji priljubljena hrana, podobna čevapčičem, znana kot šiš kebab. Turški šiš kebab vključuje različne vrste mesa, vključno z govedino, svinjino ali piščancem, ki se oblikuje v podolgovate klobase in natakne na lesene palčke, nato pa se peče na žaru.
Postopek priprave je preprost in hiter, kar je še en razlog za priljubljenost te jedi. Čevapčiče pecite na žaru ali v ponvi, začinite pa že njihovo maso. Kajmak pa segrejte v globoki ponvi. Ko se začne topiti, dodajte 100 ml jušne osnove in začinite s soljo in poprom. Pustite, da omaka zavre, nato zmanjšajte ogenj in nadaljujte s kuhanjem ob občasnem mešanju še 6-7 minut. Čevapčiče postrezite prelite z omako iz kajmaka, sveže nasekljano čebulo in lepinjo.
Čevapčiči so postali pravi hit ne samo na Balkanu, ampak tudi po svetu, zahvaljujoč balkanskim skupnostim, ki so se razširile po svetu. So gastronomski simbol Balkana z bogato zgodovino in kulturnim pomenom. Bosna in Hercegovina je celo postavila svetovni rekord v najdaljši vrsti čevapčičev. Med dogodkom z imenom "Sarajevo Ćevap Festival" leta 2012 so postavili vrsto čevapčičev dolgo 804 metrov!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.