Konoplja
Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo z umetnimi kemikalijami

panvita
Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno pri sanjskem poslu družine Polanič?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Podelitev zlatih globusov: Zmago slavili pričakovani filmi

8. 1. 2024; 07.09
Avtor: STA/V.M.
Ryan Gosling and Margot Robbie

Ryan Gosling in Margot Robbie foto: Profimedia

Oppenheimer je osvojil zmago v kategoriji dramskih filmov, Barbie za zgodovinski kinematografski dosežek skupaj z zaslužkom, film Nesrečna bitja v kategoriji muzikalov ali komedij, serija Nasledstvo pa je na sinočnji 81. podelitvi filmskih in televizijskih nagrad zlati globus v Los Angelesu slavila v kategoriji televizijskih dram.

Oppenheimer je med drugim dobil še zlati globus za režijo (Christopher Nolan), glavno in stransko moško vlogo (Cilian Murphy in Robert Downey Jr.

Barbie, ki je skupaj z Oppenheimerjem lani podirala rekorde po zaslužkih v kinodvoranah do takšne mere, da se je rodil nov izraz "Barbenheimer", ni dobila zlatega globusa za komedijo. Vendar pa zgodovinsko prvega v najnovejši kategoriji, ki združuje kinematografske dosežke z uspehom pri blagajnah kinodvoran.

Serija narejena na podlagi televizijskega imperija avstralskega mogotca Ruperta Murdocha, ki je Američanom pripeljal Fox News in revolucionarno spremenil ameriško televizijsko novinarstvo - Nasledstvo - je kraljevala v svoji kategoriji. Osvojila je zlate globuse za najboljšo televizijsko dramo, nagrade pa so osvojili tudi zvezdniki serije Sarah Snook, Kieran Culkin in Matthew Macfayden

Robert Downey Jr. foto: Profimedia

Spremembe: Odslej več raznolikosti

Povsem prenovljene in bolj politično korektne zlate globusi več ne nadzoruje njihov ustanovitelj Združenje tujih dopisnikov Hollywooda ampak novi zasebni latniki, ki naj bi v bodoče poskrbeli za večjo raznolikosti kar zadeva raso, spol, spolno usmerjenost in drugo v procesu odločanja o nagradah.

Letošnjo prireditev, ki sicer še vedno velja za dobro napoved prestižnejših filmskih nagrad oskar, je v prenosu televizije CBS vodil filipinsko-ameriški komik Jo Koy, med podeljevalci pa so bili znani in slavni kot so Oprah Winfrey, Florence Pugh, America Ferrera, Michelle Yeoh, Daniel Kaluuya in Will Ferrell.

prejšnji članek
Polona Kranjc v Parizu obeležila skok v novo poglavje
Resničnostni šovi
Polona Kranjc v Parizu obeležila skok v novo poglavje
naslednji članek
Gremo mi po svoje: 'Jaka' je danes v medicini, gore so njegova ljubezen
Svet slavnih
Gremo mi po svoje: 'Jaka' je danes v medicini, gore so njegova ljubezen
#nasazenazenska
nasazenazenska