Svet slavnih
 

Botri: 'Tonka' žrtev spolnega nasilja

23. 8. 2024; 11.00
Avtor: V.M.
Karmen Sunčana Lovrić

Karmen Sunčana Lovrić v Botrih foto: NOVA TV

'Mislila sem, da je moja krivda, bilo me je strašno sram ...' je o svoji boleči izkušnji spregovorila igralka, ki v Botrih upodablja tajnico Tonko. Kaj se ji je zgodilo?

Pred leti je pri sosedih izbruhnil škandal o spolnem nasilju v igralskem svetu. Igralka Milena Radulović je z razkritjem osebne zgodbe odprla Pandorino skrinjico, javno so se namreč sklenile izpostaviti tudi številne druge igralke, ki so bile žrtve moških z višjega položaja, od režiserjev, do starejših igralskih kolegov. Med žrtvami, ki so dvignile glas, je tudi igralka Karmen Sunčana Lovrić, ki jo med drugim poznate kot tajnico Tonko iz popularne serije Botri. Igralka je utrpela spolno nasilje na začetku svoje kariere, a je zaradi sramu svojo stisko zamolčala celo staršem.

Kot je pojasnila za RTL, je bila v času dogodka zelo mlado dekle, prepričano, da bo deležna še večjih obsodb, če bo o tem spregovorila. Danes pravi, da je bila neumna, ker ni nikomur povedala, a poudarja, da jo je bilo strašno sram. Hkrati je kot deklica razmišljala tudi o tem, kaj jo po takšni izpovedi čaka – od tega, da jo bodo starši zaprli v hišo in ne bo smela nikamor več, do tega, da bo deležna obsodb, češ, da si je kriva sama. Karmen je v svoji izpovedi na družbenem omrežju povzela več izkušenj z moškimi na položajih, ki z mlade igralke tretirajo kot spolne objekte, od njih zahtevajo slačenje in pričakujejo spolne usluge.

Karmen Sunčana Lovrić

Karmen Sunčana Lovrić foto: Promocijski material

prejšnji članek
Otroci zvezdnice Pink skačejo na slovenskih trampolinih
Svet slavnih
Otroci zvezdnice Pink skačejo na slovenskih trampolinih
naslednji članek
Raiven utrinke z dopusta v deželi vzhajajočega sonca
Svet slavnih
Raiven utrinke z dopusta v deželi vzhajajočega sonca

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.