Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Schwarzenegger razkril motnjo, ki mu je oteževala igralski poklic

10. 8. 2023; 08.00
Avtor: STA
arnold schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger foto: Profimedia

Ameriški igralec in politik avstrijskega rodu Arnold Schwarzenegger je prek družbenih omrežij sporočil, da je končal snemanje svoje zvočnice z naslovom Be Useful (Bodi koristen). Knjiga naj bi v tiskani izdaji izšla 10. oktobra.

"Lahko bi vam povedal, kako čudovito je bilo sedeti in posneti svoje besede, a resnica je, da sem se tega zelo bal. Tukaj je moja skrivnost: Sem grozen bralec. V petdesetih letih prejšnjega stoletja v Avstriji niso govorili o učnih težavah, tako da je večinoma bila katastrofa, ko so me prosili, naj v razredu berem na glas. Dobil sem jih tudi z ravnilom. A zdaj vem, da sem dislektik," je na Facebooku zapisal igralec.



Dodal je še, da sam mesece znova in znova bere scenarij, ko se pripravlja na film, vse dokler si ne zapomni vsake vrstice. "Potrebujem čas in ponovitve, da se seznanim z besedami".

Kot so napovedali, Schwarzenegger v knjigi prek svojih izkušenj navaja "sedem pravil, ki se jih je treba držati, da bi spoznali pravi pomen lastnega življenja".

Igralec, znan po filmih, kot so Konan Barbar, Terminator in Predator, je poudaril, da se je s snemanjem zvočne knjige naučil, da se mora prisiliti, da gre naprej.

"Naredil sem toliko ponovitev, da jih ne morem prešteti. Razdelil sem jih na majhne koščke, saj sem vedel, da majhne pridobitve gradijo velike zmage, ali v tem primeru celotno knjigo," je izjavil igralec.

Schwarzenegger je še izrazil upanje, da bodo poslušalce navdihnile ne le besede iz knjige, ampak tudi sam proces snemanja.

Arnold Schwarzenegger foto: lady

prejšnji članek
Zakaj lahko prične hladilnik puščati?
Življenjski slog
Zakaj lahko prične hladilnik puščati?
naslednji članek
Recept: Razstrupljevalna kopel za suha stopala
Zdravje
Recept: Razstrupljevalna kopel za suha stopala