901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Na Googlu med najbolj iskanimi tudi filma Barbie in Oppenheimer

14. 12. 2023; 06.37
Avtor: STA
profimedia-0784633270

Prizor iz filma Barbie foto: Profimedia

Če gre verjeti letnemu pregledu spletnega iskalnega Google, je bilo letošnje leto tudi leto velikih filmov in smrti zvezdnikov. Med najbolj iskanimi na Googlu sta se tako znašla filma Barbie in Oppenheimer ter letos umrli igralec Matthew Perry, na spletni strani poroča britanski BBC.

Ljubitelji kinematografskega platna so rekorde podirali že s samim ogledom filmov Barbie in Oppenheimer. Že v uvodnem vikendu sta v kinematografske blagajne filma skupno prinesla 237, 4 milijona ameriških dolarjev. Veliko zanimanja za Barbie in Oppenheimerja je prineslo tudi novo skovanko Barbenheimer. Filma trenutno vodita po številu nominacij za zlati globus.

/ foto: Promocijsko gradivo



V iskalniku se je velikokrat letos pojavila tudi glasbenica Shakira. Prvič je bila na naslovnicah januarja s svojo pesmijo o bivšem partnerju Gerardu Piqueju, ki je podrla rekorde na YouTubu v Latinski Ameriki. V drugi polovici leta pa se je znašla v središču pozornosti, ko so jo v Španiji obtožili davčne goljufije, kar se je končalo z izvensodno poravnavo v višini 7,5 milijona evrov.

Ne preseneča, da so se številna iskanja na spletu letos nanašala tudi na informacije o umrlih. Zvezdnik serije Prijatelji Matthew Perry, ki je umrl oktobra, star 54 let, je bil najbolj iskan po vsem svetu v tej kategoriji. Na seznamu so med drugim še Tina Turner, Sinead O'Connor in Paul O'Grady.

Med najbolj iskani glasbenimi skupinami na svetu se je znašla tudi skupina Smash Mouth, potem ko je septembra umrl njihov frontman, 56-letni Steve Harwell. Skupina je najbolj znana po uspešnici All Star, ki je med drugim naslovna glasba kultne klasike Shrek iz leta 2001.

prejšnji članek
Kmetija: Nuša shujšala 25 kilogramov!
Resničnostni šovi
Kmetija: Nuša shujšala 25 kilogramov!
naslednji članek
SIT: Domen Kljun vroča roba za petje na porokah
Resničnostni šovi
SIT: Domen Kljun vroča roba za petje na porokah