Aleksej Navalni
Svet24.si

Foto in video: Navalnega ob Franku Sinatri spustili v grob, nato so zadoneli zvoki Terminatorja

zdravniki, stavka
Necenzurirano

Smo talci zdravniških baronov, ki vodijo Fidesovo igro

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

V kinematografe prihaja film o Bobu Marleyju

11. 2. 2024; 09.00
Avtor: K.M.
Bob Marley

Bob Marley foto: Profimedia

Kinematografi po vsem svetu bodo v prihodnjem tednu začeli predvajati film o Bobu Marleyju. Režiser Reinaldo Marcus Green je priznal, da je okleval pri tem, da bi posnel biografski film o legendi reggae glasbe.

Svetovno premiero je film doživel na Jamajki, kar je bilo po režiserjevih besedah veliko olajšanje. Kajti Jamajčani so neizprosni - v slogu "Ne igraj se z Bobom". Vendar je film požel odobravanje, je pojasnil Green. Film se osredotoča na njegovo posebej bogato ustvarjalno obdobje med letoma 1976 in 1978, ko je Marley izdal album Exodus, s katerim je postal svetovna zvezda, a je bil deležen tudi poskusa atentata. Poleg tega je odkril raka, ki mu je kmalu zatem pri komaj 36 letih vzel življenje.

Novi film o enem največjih glasbenikov vseh časov posebej slavi njegovo sporočilo o enotnosti. Sredi zaostrenih političnih razmer je Marley pristal na koncert s svojo skupino The Wailers v Kingstonu, da bi ublažil napeto situacijo v državi pred prihajajočimi volitvami. Dva dni prej je za las preživel poskus atentata. Po koncertu je pobegnil v izgnanstvo v London.

Koproducenta filma sta bila njegova vdova Rita Marley in njuna otroka Ziggy in Cedella. Ziggy je vlogo njegovega očeta odobril britanskemu igralcu Kingsleyju Ben-Adirju, ki je pred tem igral Malcolma X v filmu One Night in Miami in Baracka Obamo v televizijski seriji The Comey Rule. Za vlogo se je naučil peti, skozi film pa se njegov glas prepleta z Marleyjevimi posnetki. Na rednem sporedu slovenskih kinematografov bo biografska glasbena drama od četrtka.

prejšnji članek
Skrito v raju: 'Julija Steiner' zasebno frajerska mama
Kultura
Skrito v raju: 'Julija Steiner' zasebno frajerska mama
naslednji članek
Izjemni igralki Mojca Fatur in Mojca Funkl nekoč tudi sošolki
Svet slavnih
Izjemni igralki Mojca Fatur in Mojca Funkl nekoč tudi sošolki