franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Izjemni igralki Mojca Fatur in Mojca Funkl nekoč tudi sošolki

11. 2. 2024; 08.00
Avtor: Lady/NS
fatur funkl

Mojca Fatur in Mojca Funkl foto: Sašo Švigelj

Prijateljstvo med priljubljenima igralkama Mojco Fatur in Mojco Funkl je eno tistih, ki kljub časovnim in prostorskim razdaljam ostaja trdno. Trenutno pa ju lahko spremljate v skupni predstavi.

Srečanje s priljubljenima igralkama Mojco Fatur in Mojco Funkl se zdi, kot da se je za trenutek ustavil čas, saj njuna energija očara vsakogar. Tako različni, pa vendar tako podobni. Nekdanji sošolki bosta ta teden prvič po končanem študiju na AGRFT, torej po več kot dvajsetih letih, nastopili skupaj na gledališkem odru. Še prej pa sta si igralki z nalezljivo pozitivno energijo vzeli čas za Lady in jim razkrili resnico o njunem prijateljstvu, o tem, kaj ju najbolj povezuje, se razgovorili ena o drugi in obujali spomine na skupne vragolije.

Danes obe veljata za izjemni slovenski igralki, mojstrici svoje obrti in žlahtni komedijantki, skupaj pa nekako dokazujeta, da so prijateljske vezi, ki se stkejo v mladih letih, kot vino, ki postaja s starostjo le še žlahtnejše. Tisti, ki obe Mojci že dolgo poznajo, namreč vedo, da sta bili med študijem igre na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani tudi sošolki.

Čas na akademiji

Brez sramu v en glas priznata, da se njuno prvo srečanje izgublja v meglicah časa, saj jima glede tega obema ‘odpove’ spomin. »Ne spomniva se prvega srečanja, vendar se je zagotovo zgodilo na AGRFT. Domnevava, da je moralo to biti med sprejemnimi izpiti ali pa tudi ne. Tisto leto nas je bilo res ogromno prijavljenih, okoli 150. No, če ni bilo na sprejemnih izpitih, sva se pa gotovo videli 1. oktobra, na prvi dan študija. Ali pa je bilo morda celo že leto prej v Tolminu na poletni gledališki šoli? Hm … No, danes se nama zdi, da se poznava že od nekdaj,« ugotavljata Mojci, ki sta igro študirali v istem letniku kot Iva Krajnc, Pia Zemljič, Magdalena Kropiunig, Mateja Pucko, Matija Vastl, Gregor Zorc, Tom Ban, Barbara Krajnc in celo Marjan Šarec.

prejšnji članek
V kinematografe prihaja film o Bobu Marleyju
Svet slavnih
V kinematografe prihaja film o Bobu Marleyju
naslednji članek
Saša Pavlin Stošić ima rada izzive
Svet slavnih
Saša Pavlin Stošić ima rada izzive
#obraziavenija
obraziavenija