joe biden
Svet24.si

Biden naj bi razmišljal o umiku, če mu spodletijo naslednji nastopi

PREMOGOVNIK VELENJE
Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje rudnika bo stalo milijardo evrov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Rock zvezdnik Lenny Kravitz ob 60. rojstnem dnevu presenetil oboževalce

29. 5. 2024; 10.00
Avtor: STA
lenny-kravitz

Lenny Kravitz foto: PROFIMEDIA

Rock zvezdnik Lenny Kravitz je ob svojem 60. rojstnem dnevu, ki ga je praznoval v nedeljo, razveselil oboževalce z novim albumom Blue Electric Light. Na njem je ostal zvest samemu sebi s svojo mešanico različnih žanrov.

Blue Electric Light je njegov 12. studijski album in vsebuje vse, kar oboževalci lahko pričakujejo od Kravitza: udarne kitarske rife, funky disko zvoke in zanj neobičajne instrumente, kot sta bongo in sitar, poroča nemška tiskovna agencija dpa.



Izdal ga je šest let po zadnjem albumu Raise Vibration, napovedal pa ga je že konec lanskega leta z vodilnim singlom TK421, ki je po oceni dpa tipično netipična rock skladba s funk kitarami, zvoki sintetizatorja, sodobnimi plesnimi ritmi in skoraj enominutnim solo saksofonom.

Lenny Kravitz foto: Profimedia



Kravitz se v svojem eksperimentalnem pristopu ne poslužuje kakšnih utrjenih pravil. "Čakam, da se mi porodijo ideje. Ničesar ne poskušam na silo, samo ustvarjam, kar slišim." Ob albumu je povedal tudi, da pogosto sanja o glasbi in se zbudi z idejo, nato napiše besedilo na mobilni telefon in zjutraj odide naravnost v studio.

Novi album z raznovrstnimi skladbami bo čez mesec dni začel predstavljati na evropski turneji, ki jo bo začel 23. junija v Hamburgu. Kot še poroča dpa, za koncerte vadi v svoji rezidenci v Parizu.

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: Je trk realnosti razblinil televizijsko pravljico?
Svet slavnih
Poroka na prvi pogled: Je trk realnosti razblinil televizijsko pravljico?
naslednji članek
Željko Bebek skupaj s sinom Zvonetom predstavlja novo pesem
Svet slavnih
Željko Bebek skupaj s sinom Zvonetom predstavlja novo pesem