Kris Jenner
Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

rok snežič
Necenzurirano

Računsko sodišče razkrilo, kdo je največji financer SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nenavaden šov: Tekmovalci bodo dokazovali, da je Zemlja ploščata

3. 7. 2024; 07.00
Avtor: V.M.
ravna zemlja

Ravna zemlja foto: px

Američani ustvarjajo nov dokumentarno resničnostni šov o ljudeh, ki so naklonjeni teorijam o ravni Zemlji. Za denarno nagrado se bo pomerilo pet družin, ki bodo z znanstveniki delili svoja prepričanja, hkrati pa družbi ponudili fascinanten pogled v delovanje človeškega uma.

V ZDA so si zamislili popolnoma nov žanr resničnostne oddaje. Pravijo, da gre za hibrid med dokumentarno in tekmovalno vsebino. Če ste se doslej med ogledom resničnostnih oddaj poglabljali v človeško psihologijo, bo preplet dokumentarne note v novem šovu omogočil prikaz najširše slike v človeško psiho doslej.

Šov, ki naj bi decembra prišel na brezplačno pretočno platformo The Network, bo prikazoval razmišljanje petih družin, ki so trdno prepričane, da je Zemlja ploščata. Tekmovalci bodo dokazovali svoje teorije tekom raziskav, ki jih bodo nato predstavili komisiji strokovne ekipe znanstvenikov. Za raziskave in poskuse bodo prejeli denarno pomoč v višini 50. 000 eur, družina, ki bo s svojimi dognanji uspela prepričati večino znanstvenikov, pa bo osvojila glavno nagrado.

Cilj oddaje je osvetliti, kako se teorije, kot je ta, vse bolj uveljavljajo v ZDA in po svetu. »Z veseljem napovedujemo to drzno, žanrsko spremenljivo dokumentarno serijo. Fenomen ploščate Zemlje še naprej narašča v svetovnem merilu. Zagovorniki teorije o ravni Zemlji bodo tako ponudili fascinanten vpogled v človeško psiho, kar morda obeta tudi razkrivanje ključnega elementa, ki poganja prepričanja skupin po vsem svetu,« pojasnjuje Aram Rappaport, ustvarjalec platforme The Network.

Takšna naj bi bila Zemlja, pravijo zagovorniki ploščate Zemlje. Antarktika naj bi obkrožala celoten disk, na njenem robu pa bi se lahko zazrli neposredno v vesolje.

Takšna naj bi bila Zemlja, pravijo zagovorniki ploščate Zemlje. Antarktika naj bi obkrožala celoten disk, na njenem robu pa bi se lahko zazrli neposredno v vesolje. foto: Profimedia

prejšnji članek
Ljubezenska preizkušnja zmagovalca MasterChefa
Resničnostni šovi
Ljubezenska preizkušnja zmagovalca MasterChefa
naslednji članek
La Toya: Osvajajo jo deset let mlajši moški
Svet slavnih
La Toya: Osvajajo jo deset let mlajši moški