Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Will in Kate sta preskočila vrsto, čeprav živijo v plesni in vlagi

18. 11. 2016; 06.19
Avtor: D. B.
william kate 1

Will in Kate sta preskočila vrsto čakajočih na prenovo in si uredila stanovanje v Kensingtonski palači. foto: Profimedia

Buckinghamska palača bo od davkoplačevalcev za prenovo pobrala približno 430 milijonov evrov.

Že pred leti, če ne desetletji, bi morala biti Buckinghamska palača prenovljena. Kot trdijo v kraljevi družini, imajo težave z elektriko, vlago, plesnijo, pokanjem zidov, obrabljenimi preprogami in še in še. To so bile tudi največje pritožbe, ko sta vojvodinja in vojvoda Cambriška preskočila vrsto čakajočih na prenovo in si uredila stanovanje v Kensingtonski palači. Pritožbe so se nanašale tudi na to, da so vse zgradbe v zelo slabem stanju in da sta poleg tega Will in Kate tako redko v Londonu, da nima smisla hiteti pri Kensingtonski palači.

Kakorkoli, zdaj se bo vendarle začela prenavljati tudi Buckinghamska palača, zanjo pa bodo morali britanski davkoplačevalci odšteti okoli 430 milijonov evrov. Britanski mediji pri tem opozarjajo, da ni nihče napovedal, kako dolgo bo prenova trajala, znano je le, da se bo začela aprila naslednje leto. »Smešno je, da so napovedali samo začetek prenove. Glede na velikost projekta se bo ta zagotovo zavlekel v desetletja in bo končan, ko bo vladal že kralj Charles III,« še pišejo britanski mediji in dodajajo, da bodo tudi stroški prenove na koncu zagotovo veliko večji. Najbrž bi bilo ceneje kar vse porušiti, a kaj, ko so Britanci tako zelo navezani na svojo zgodovino, še komentirajo mediji.

prejšnji članek
Stjepan Hauser: "Zakaj ljudem ne gre v glavo, da sva z Jeleno skupaj?"
Svet slavnih
Stjepan Hauser: "Zakaj ljudem ne gre v glavo, da sva z Jeleno skupaj?"
naslednji članek
Čaka, da mu na glavo pade klavir
Kultura
Čaka, da mu na glavo pade klavir
#obraziavenija
obraziavenija