nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kraljica tokrat izločila vse družinske člane

6. 4. 2020; 12.00
Avtor: K.M.
Kraljica Elizabeta

Kraljica Elizabeta foto: Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta II. je včeraj zvečer četrtič v zgodovini svojega vladanja objavila izredni govor, tokrat v luči pandemije koronavirusa.

Kraljičin govor je bil posnet na gradu Windsor, številni pa so pri tem opazili majhno podrobnost. Na vseh dosedanjih govorih, tako na posnetkih kot na fotografijah, je bilo v ozadju moč opaziti številne družinske posnetke, tokrat je kraljica izločila vse družinske člane. Ni še jasno, ali zaradi tematike govora, saj je pandemija zelo resna tema in ne gre za družinsko obeležje, ali zaradi številnih govoric, ki jih izbor njenih fotografij sproži. Na lanski božični videokartici je bilo tako zelo težko opaziti Harryja in Meghan, zaradi česar so številni verjeli, da ju je kraljica na nek način postavila na stranski tri

To je bil sicer njen četrti izredni nagovor v kriznih časih oziroma časih žalovanja v 68 letih na britanskem prestolu. Nazadnje je leta 2002 sodržavljane nagovorila ob smrti kraljice matere. Pred tem leta 1997 na predvečer pogreba princese Diane, leta 1991 pa v času prve zalivske vojne. Izreden govor je imela sicer tudi leta 1940, ko je takrat kot 14-letnica s sestro Margaret v času druge svetovne vojne nagovorila druge otroke, ki so jih odpeljali od njihovih domov.

V govoru se je sicer zahvalila vsem delavcem, ki se v prvi vrsti borijo za dobrobit državljanov in ki rešujejo življenja ter vsem, ki ostajajo doma in tako prepričujejo širjenje bolezni. Hkrati je izrazila tudi upanje, da bomo virus premagali in da bomo spet kmalu v družbi svojih bližnjih. 

prejšnji članek
Tedenski horoskop: bodite pozorni na besede, da ne zanetijo prepira
Horoskop
Tedenski horoskop: bodite pozorni na besede, da ne zanetijo prepira
naslednji članek
Se je Jana Koteska v resnici na skrivaj poročila?
Svet slavnih
Se je Jana Koteska v resnici na skrivaj poročila?