benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kraljico Elizabeto covid-19 izredno utrudil in izčrpal

11. 4. 2022; 06.00
Avtor: K.M.
kraljica elizabeta

Kraljica bo aprila dopolnila 96. let. foto: Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta II. je razkrila, da jo je covid-19, ki ga je nedavno prebolela, zelo utrudil in izčrpal. 95-letna kraljica je ob virtualnem obisku nove bolnišnične enote, ki nosi njeno ime, spregovorila z nekdanjim covidnim bolnikom Asefom Hussainom in mu pri tem zaupala svojo izkušnjo s to boleznijo.

V pogovoru z Asefom Hussainom in njegovo ženo Shamino je kraljica med drugim spomnila na številne žalostne vidike in posledice pandemije ter med drugim izpostavila prepoved obiskov v bolnišnicah in izrazila sočutje z bolniki, ki niso smeli videti svojih svojcev in prijateljev.

Buckinghamska palača je februarja sporočila, da so pri kraljici potrdili okužbo z novim koronavirusom, covidni simptomi pa da so milejši oziroma podobni "blagemu prehladu".

Kraljica Elizabeta je sicer ob obisku nove bolniške enote s 155 posteljami spregovorila še s tamkajšnjim osebjem in ga pohvalila za požrtvovalnost. Višja medicinska sestra Mireia Rey Ferer je poudarila, da je bilo zadnjih 18 mesecev podobnih "maratonu brez ciljne črte", vendar čuti ponos, saj da so vsem pacientom uspeli zagotoviti najvišjo možno raven oskrbe.

Obisk je kraljica zaključila s pogovorom z ekipo delavcev, ki so v le petih tednih zgradili novo bolnišnično enoto. Svoj uspeh so delavci pripisali "dunkirškemu duhu", na kar je kraljica odvrnila, da je "hvaležna, da je ta duh še živ", še poroča BBC.

V Veliki Britaniji sicer ta izraz označuje izredno požrtvovalnost in odločnost v težkih razmerah, ime pa je dobil po dogodkih v francoskem Dunkirku med drugo svetovno vojno. Civilisti in mornarji kraljeve mornarice so namreč s tamkajšnjih plaž leta 1941 v samo devetih dneh rešili okoli 330.000 britanskih in francoskih vojakov.

prejšnji članek
Beckhamov najstarejši sin poročen
Svet slavnih
Beckhamov najstarejši sin poročen
naslednji članek
Pop TV presenetil z odpovedjo teh oddaj
Svet slavnih
Pop TV presenetil z odpovedjo teh oddaj