Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Skupaj v javnosti: Princa William in Harry ter njuni ženi

10. 9. 2022; 05.56
Avtor: K.M.
Kraljeva družina_1

Kraljeva družina po smrti kraljice spet združena? foto: BBC

William je s smrtjo kraljice Elizabete prevzel nove zadolžitve in uradno postal tudi prestolonaslednik. Zdaj se je v uradni izjavi poslovil od babice in ob tem zapisal kar nekaj čustvenih besed. Zatem pa se je skupaj z ženo, bratom in njegovo ženo pojavil v javnosti in pozdravil množico.

Babičina smrt je združila odtujena brata. Potem, ko se zadnji dve leti nista pretirano razumela, še manjkrat pa sta se skupaj pojavila v javnosti, sta se danes princ Harry in princ William skupaj z ženama pojavila v javnosti. Priložnost za to je bilo branje posvetil pred gradom Windsor. Gre za kraljevo tradicijo ob smrti tako pomembnega člana družine. Vsi štirje predstavniki so se pripeljali v istem avtomobilu in se med ogledom rož ter posvetil tudi pogovarjali. Tako Harry kot William sta komunicirala en z drugim in kazala na različna posvetila. Nato pa so pozdravili tudi zbrano množico pred gradom, ki jih je pričakala v dejanski tišini. 

Takšnega srečanja sicer ni pričakovala niti britanska javnost, saj je bil uradno napovedan zgor prihod novega valižanskega princa in njegove žene. 

Princ William foto: Profimedia

William in Kate sta s smrtjo kraljice Elizabete prevzela nove nazive in zadolžitve ter sta postala valižanski princ in princesa. Pred nekaj minutami pa je na družbenih omrežjih objavil uradno, a hkrati osebno, sporočilo ob smrti svoje drage babice.

"Sam sem izgubil babico. In medtem, ko bom žaloval, hkrati čutim veliko hvaležnost. Imel sem prednosti kraljičine modrosti in pomiritve v svoje peto desetletje. Moja žena je imela dvajset let njenega vodstva in podpore. Moji trije otroci so lahko z njo preživeli počitnice in ustvarili spomine, ki bodo ostali vsa njihova življenja. Ob meni je bila ob mojih najbolj srečnih trenutkih in bila je z mano ob najbolj žalostnih dnevih mojega življenja," je med drugim zapisal William. K temu je še dodal, da je vedel, da bo ta dan prišel, a da bo potreboval še nekaj časa, preden bo popolnoma razumel, kakšna bo realnost brez babice. Zahvalil se ji je še za vso prijaznost, ki jo je namenila njemu in njegovi družini. 

Na koncu se je še zaobljubil, da bo vesno služil svojemu očetu, novemu kralju. 

prejšnji članek
Uradno znan datum pogreba kraljice Elizabete
Svet slavnih
Uradno znan datum pogreba kraljice Elizabete
naslednji članek
Ali po govoricah o prepiru mama podpira Luko Dončića?
Svet slavnih
Ali po govoricah o prepiru mama podpira Luko Dončića?