nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

V živo: Pričenja se pogreb kraljice Elizabete II.

19. 9. 2022; 11.30
Avtor: K.M.
pogreb

Pogreb kraljice Elizabete II. foto: Sky News

Na pogrebu je prisoten tudi slovenski predsednik Borut Pahor, pričakovano pa je, da bo prenos, ki ga lahko spremljate tudi v prispevku, presegel vse rekorde gledanosti.

Točno ob 12. uri se bo uradno pričel pogreb britanske kraljice Elizabete II.. Njen sin, nov britanski kralj Karel III., je že prispel na lokacijo pogreba, prav tako so tja že prispeli vsi njegovi sorojenci. Prav tako na lokacijo že prispevajo njihovi otroci, kraljičini vnuki. Kate Middleton se je na lokacijo pripeljala s kraljevo ženo Camillo in svojima starejšima otrokoma, princem Georgeom in princeso Charlotte.

Pogreb poteka v Westminstrski opatiji, kjer se je kraljica poročila s svojim možem princem Filipom in kjer je potekalo tudi njeno kronanje. V samo opatijo je za trugo najprej vstopil kralj Karel III. Princ William je najprej hodil z bratom, princem Harryjem, nato pa skupaj z ženo Kate in otrokoma. Po protokolu bi George in Charlotte sicer morala hoditi za staršema in pred Harryjem in Meghan Markle. 

Kraljica Elizabeta foto: Profimedia

Med prvimi, ki so prispeli na samo lokacijo, sta bila tudi ameriški predsednik Joe Biden z ženo Jill in francoski predsednik Emmanuel Macron z ženo.

prejšnji članek
Exatlon: Anamarija upa, da bo dobra mamica
Resničnostni šovi
Exatlon: Anamarija upa, da bo dobra mamica
naslednji članek
Nad Izinim petjem šokiran tudi Anej
Svet slavnih
Nad Izinim petjem šokiran tudi Anej