državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Švedska prestolonaslednica se je zaljubila v svojega fitnes trenerja

19. 7. 2023; 10.00
Avtor: K.M.
Princesa Victoria, Daniel Westling (2)

Švedska prestolonaslednica in njen mož Daniel sta se na začetku razmerja soočala s številnimi izzivi. foto: Profimedia

Ljubezenska zgodba, ki je kljubovala kraljevskim pričakovanjem. Kraljica je celo izjavila "da preprosto ne verjame, da bo razmerje med Viktorijo in Danielom trajalo". Danes sta poročena že 13 let.

Švedska prestolonaslednica se je leta 2001 po študiju v Združenih državah Amerike s strtim srcem vrnila v svojo domovino. Na priporočilo enega od svojih tesnih prijateljev se je pridružila majhnemu, butičnemu fitnesu v Stockholmu. Fitnes Master Training je bil ustanovljen s strani osebnega trenerja Daniela Westlinga. Tase je odločil, da bo osebni trener princesi in takoj sta postala prijatelja. Vendar bodoča švedska kraljica pravi, da to ni bila ljubezen na prvi pogled. Med tiskovno konferenco, na kateri sta leta 2009 napovedala svojo zaroko, je dejala: "Ni bilo 'klika'", kar se nanaša na ljubezensko zgodbo njenih staršev, kjer je, kot pravi kraljica Silvia, "kliknilo" takoj, ko sta se srečala. "Daniel in jaz sva imela trdno in dobro utemeljeno prijateljstvo. Bilo je prijateljstvo, ki je raslo in se spremenilo v ljubezen." Daniel se je strinjal in dodal: "Najino prijateljstvo se je razvilo v ljubezen. To je popolna posebna kemija." Čeprav zveni kot pravljica - skromen človek iz ljudstva, ki se poroči s princeso, je bil boj za to vse prej kot pravljičen.

Številne ovire

Na poti so bile nekatere ovire, ki so se včasih zdele nepremostljive. Daniel, ki prej ni imel izkušenj z življenjem v središču pozornosti, je javno priznal, da se je boril z medijsko pozornostjo in pritiskom, ki sta prišla z zmenki s kronsko princeso. Poleg tega sta kralj in kraljica dvomila, ali bo Daniel sposoben izpolnjevati dolžnosti in odgovornosti princa. Nista bila prepričana, da bo sposoben podpirati Viktorijo v njeni vlogi kronsko princese in nekega dne kraljice.

Novinar Johan T. Lindwall je celo poročal, da je kraljica Silvia svojim prijateljem omenila, da preprosto ne verjame, da bo razmerje med Viktorijo in Danielom trajalo. Govorilo se je tudi, da je bil kralj kritičen do hčerkine poroke s tako navadnim človekom, čeprav je sam storil enako. Razlika je bila v finančnem stanju in položaju družine kraljice Silvie in bodočega moža najstarejše hčerke. Vendar pa sta Viktorija in Daniel na koncu dokazala ne le švedski kraljevi družini, ampak tudi celotni Švedski, da je njuna ljubezen tu, da ostane. Javnost nikoli ne bo vedela, s katerimi težavami se je par moral soočiti za zaprtimi vrati, da je bil končno sprejet in kasneje odobren za poroko.

Švedska kraljeva družina, princesa Victoria in mož Daniel ter otroka hči Estelle in sin Oscar. foto: Profimedia

Prelomna poroka

Njuna poroka, ki je potekala 19. junija 2010 v stolnici v Stockholmu, je bila v mnogih pogledih prelomna. Viktorija je namreč kontroverzno kršila švedsko tradicijo, ko je po hodniku stolnice stopila ob strani svojega očeta, kralja Carla XVI. Gustafa. Po švedski tradiciji naj bi nevesta in ženin hodnik prehodila skupaj kot simbol enakosti. Viktorijina odločitev, da jo spremlja njen oče - kar je običajno v mnogih državah danes - je bila videna kot predstavitev neveste kot očetove lastnine, ki jo je treba "oddati". Kljub temu je Viktorija na svoj poročni dan blestela v obleki oblikovalca Pära Engshedena, ki je vključevala V-izrez na hrbtu, izrez z rameni in krilo v obliki črke A. Par, ki ravno danes praznuje 13. obletnico poroke, se je v zakonu razveselil rojstva dveh otrok. Danes 1-letne princese Estelle in 7-letnega princa Oscarja. 

prejšnji članek
V Sloveniji priljubljeni glasbenik in voditeljica izgubila otroka
Svet slavnih
V Sloveniji priljubljeni glasbenik in voditeljica izgubila otroka
naslednji članek
Poroka na prvi pogled: Meri peko tetovaž izraža svoj talent
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Meri peko tetovaž izraža svoj talent
#obraziavenija
obraziavenija