zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kralj Karel III. ima raka

5. 2. 2024; 07.14
Avtor: K.M.
Kralj Karel III., kronanje

Kralj Karel III. in Camilla foto: Profimedia

Novico je uradno potrdila kraljeva družina. Diagnoza naj ne bi bila povezana s težavami, zaradi katerih je bil pred dnevi operiran.

"Med kraljevim nedavnim bolnišničnim posegom zaradi benignega povečanja prostate je bilo opaženo ločeno vprašanje, ki vzbuja skrb. Poznejši diagnostični testi so odkrili obliko raka. Njegovo veličanstvo je danes začelo urnik rednih zdravljenj, v tem času pa so mu zdravniki svetovali, naj odloži javne dolžnosti," je kraljeva družina zapisala v sporočilu za javnost. Buckinghamska palača ni navedla, kakšno obliko raka so diagnosticirali ali v kateri fazi so ga odkrili.

V obvestilu za javnost so še zapisali: "Kralj je hvaležen svoji zdravniški ekipi za njihovo hitro posredovanje, ki je bilo omogočeno zaradi njegovega nedavnega bolnišničnega posega. O svojem zdravljenju ostaja popolnoma pozitiven in se veseli, da se bo čim prej vrnil v polno javno službo. Njegovo veličanstvo se je odločilo deliti svojo diagnozo, da bi preprečilo špekulacije in v upanju, da bo pomagal osveščati javnost v razumevanju vseh tistih po svetu, ki jih je prizadel rak."

Kralj Karel III. zaenkrat ostaja na prestolu, bo pa njegovo opravljanje uradnih dolžnostih omejeno. To je še ena težka novica za britansko kraljevo družino, saj je sredi okrevanja po operaciji tudi valižanska princesa Kate.

prejšnji članek
S Tik Toka odstranili glasbo skupine Joker Out
Svet slavnih
S Tik Toka odstranili glasbo skupine Joker Out
naslednji članek
Kdaj se bo princ William vrnil v javnost?
Svet slavnih
Kdaj se bo princ William vrnil v javnost?