Svet slavnih
 

Valižanska princesa Kate po kemoterapiji znova opravlja javne dolžnosti

18. 9. 2024; 17.00
Avtor: K.M.
princ william, Kate Middleton (4)

Princ William, Kate Middleton foto: Profimedia

V torek se je tako udeležila srečanja na gradu Windsor nedaleč od Londona. Žena britanskega prestolonaslednika Williama je sicer nedavno sporočila, da je zaključila kemoterapijo.

Princesa Kate je v torek opravila svoje prvo uradno srečanje v okviru javnih dolžnosti, odkar se je v začetku leta začela zdraviti zaradi raka. Na gradu Windsor zahodno od Londona se je udeležila sestanka z osebjem centra za zgodnje otroštvo, organizacije, ki jo je ustanovila, poročajo tuji mediji. Srečanje v Windsorju je bilo zabeleženo v uradnem zapisniku o javnih obveznostih članov kraljeve družine. Princesa Kate je sicer v preteklih mesecih delala od doma in imela sestanke doma, torkovo srečanje pa je bila prva uradno zabeležena obveznost od začetka njenega zdravljenja, poroča britanski BBC.

42-letna žena prestolonaslednika princa Williama je prejšnji teden naznanila, da je končala kemoterapijo. V objavljenem video sporočilu je Kate izrazila olajšanje ob končanem zdravljenju. Kot je ob tem še dejala, se "veseli vrnitve na delo in, ko bo to mogoče, opravljanja javnih dolžnosti v prihodnjih mesecih". Catherine se je od začetka leta, ko je sporočila, da jo čaka operacija trebušne votline, pojavila v javnosti le nekajkrat. Tej objavi je marca sledilo šokantno razkritje, da ima raka, ne da bi pri tem razkrila, za kakšno obliko raka gre. Kate se je v javnosti prvič pojavila 15. junija na tradicionalni paradi v Londonu v počastitev rojstnega dne kralja Karla III., v začetku julija pa se je udeležila finala teniškega turnirja v Wimbledonu, kjer je podelila pokal zmagovalcu, Špancu Carlosu Alcarazu.

prejšnji članek
Baby Lasagna razkril, kakšne načrte je imel z njim Tomi Meglič
Svet slavnih
Baby Lasagna razkril, kakšne načrte je imel z njim Tomi Meglič
naslednji članek
Vzroki za bolečine, ki spremljajo menstruacijo
Zdravje
Vzroki za bolečine, ki spremljajo menstruacijo
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.