benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

1706792389-b60k4933-1706792354008
Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra Janševe vlade

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Poglejte, s kakšnim kipom so počastili Shakiro!

28. 12. 2023; 08.29
Avtor: STA
shakira-statue

Takšen je videti 6.5 metrski kip slovite pevke Shakire v njenem rodnem mestu Barranquilli. foto: Profimedia

Kolumbijsko glasbeno superzvednico Shakiro so v njenem rodnem mestu Barranquilla ta teden počastili s 6,5 metra visokim kipom. Kip iz brona in aluminija prikazuje pevko, oblečeno v zgornji del bikinija ter dolgi pareo. Pevka stoji v enem od njenih značilnih plesnih gibov z boki, pri tem pa ima roke sklenjene nad glavo.

"Boki, ki ne lažejo, edinstven talent, glas, ki navdušuje množice," se glasi napis ob vznožju skulpture, ki so jo odkrili na obrežju reke Magdalena. Slovesnosti ob odkritju kipa sta se udeležila Shakirina starša William Mebarak in Nidia Ripoll.

Boki, ki ne lažejo, se nanaša na istoimensko pevkino pesem (Hips don't lie), ki je ena od od številnih nagrajenih pesmi 46-letne Shakire.

Na enem od družbenih omrežij se je pevka zahvalila kiparju Yinu Marquezu in njegovim študentom umetnosti za "ta primer velikega umetniškega talenta prebivalcev njene države".

Takšen je videti 6.5 metrski kip slovite pevke Shakire v njenem rodnem mestu Barranquilli (ob njej stoji njena mama v zeleni obleki). foto: Profimedia

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, ikona moči latinoameriških deklet, je doslej prodala približno 80 milijonov glasbenih albumov po vsem svetu in osvojila tri nagrade grammy.

Pred kratkim je bila v novicah iz povsem drugih razlogov, zaradi preiskave neplačanih davkov v Španiji in plačila izvensodne poravnave v višini več milijonov evrov.

Leta 2021 je bila Shakira navedena tudi v zvezi s Pandorinimi dokumenti, ki so razkrili strategije izogibanja davkom svetovne elite.

Kasneje je izdala novo uspešnico z argentinskim DJ-em Bizarrapom, ki ima na YouTubeu več kot 666 milijonov ogledov. Na podelitvi latinskih grammyjev je pesem tudi osvojila nagrado za pesem leta 2023.

Shakira

Shakira foto: Profimedia

prejšnji članek
Odslej boljši položaj za ovdovele in delovne invalide
Svet slavnih
Odslej boljši položaj za ovdovele in delovne invalide
naslednji članek
Marjetkine izjave Domna Kljuna ponesle na val novih priložnosti
Svet slavnih
Marjetkine izjave Domna Kljuna ponesle na val novih priložnosti