pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Skrivnost zakona Maje in Damjana Murko

28. 4. 2023; 10.00
Avtor: P.T. / revija Lady
damjan murko

Damjan in Maja foto: osebni arhiv

Damjan Murko in njegova Maja na ljubezen ne pozabita nikoli in se zavedata, da je v zakon treba vložiti kar nekaj truda in časa.

»Skoraj vsako leto sva na veliko praznovala obletnico poroke. Tokrat sem se pa odločil, da odpotujeva v tujino in tam v intimnem vzdušju praznujeva petnajst let najine ljubezni. Na Brionih sva se ob pogledu na morje in ob najinem desetletnem sinku Tiarju popolnoma prepustila drug drugemu. In obujala spomine na ta najin dan,« je za revijo Lady povedal štajerski slavček Damjan Murko.

In kaj je najpomembnejše, kar sta se zakonca v tem času naučila drug od drugega? »Sam nikoli nisem znal sklepati kompromisov. Maja me je naučila, kako se to počne, da nikoli ne zaspiva sprta in se zmeraj znova v komunikaciji lahko reši veliko in še več. Zakon je kot kristalna posoda, če ti enkrat pade na tla, jo težko zlepiš. Zato je zelo pomembno, da najdeš pravo osebo ob sebi, ki je polovica tvoje duše, da nihaš z njo, živiš in se sleherni dan zahvališ zanjo. Moram pa hkrati priznati, da sem precej čustvena oseba. Morda ne v vsakem trenutku, tudi pretiravam ne. V zakonu ni preveč dobro, da je v vsaki sekundi preveč romantike, to ni življenje, kjer so krivulje in boj za obstanek. Seveda so pa pomembne tiste male stvari, ki človeka delajo srečnega in so pravzaprav skrivnost srečnega zakona.«

prejšnji članek
Ana Maria Mitić molči o svoji stiski: Po sedmih letih je spet sama
Svet slavnih
Ana Maria Mitić molči o svoji stiski: Po sedmih letih je spet sama
naslednji članek
To po poškodbi in operaciji počne Tadej Pogačar
Svet slavnih
To po poškodbi in operaciji počne Tadej Pogačar