pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Poplavilo Špas Teater, na pomoč priskočili znani obrazi

6. 8. 2023; 05.21
Avtor: K.M.
Neisha, Špas teater

Prijateljici je na pomoč priskočila tudi pevka Neisha. foto: NS

V Mengšu je poplavilo tudi kulturni center, kjer ima svoje prostore že vrsto let tudi komercialno gledališče Špas Teater.

Škoda, ki so jo zadele petkove poplave, še ni ocenjena. Posledice bodo dolgotrajne, celo dolgoletne, celotna škoda pa bo vidna šele čez dni, če ne celo tedne. Med poškodovanimi so tudi številne kulturne in zgodovinske ustanove, prekinjena so poslovanja in uničene proizvodnje. V poplavah, ki so zajele Mengeš, so bili poplavljeni tudi prostori priljubljenega gledališča Špas Teater, kjer so danes pričeli s čiščenjem in prvo oceno škode.

"Današnjega dne ne bomo nikoli pozabili.  Naše poplavljeno gledališče v Kulturnem domu Mengeš, uničene stvari iz vseh 25 let in tudi mnogi lepi spomini. Hvala vsem prijateljem, ki ste nam danes ponudili roko v pomoč. Sledijo pa še tedni in tedni za obnovo in vzpostavitev stanja, kot je bilo ..." Špas Teater.

Ustanoviteljici in direktorici Urški Alič, ki je prvo zasebno gledališče v Sloveniji ustanovila že leta 1997, so na pomoč priskočili številni Špasovi sodelavci in prijatelji. Po naših informacijah so bili med njimi tudi nekateri znani obrazi. Glasbenica Neisha s partnerjem Jernejem, igralca Mojca Funkl in Tadej Pišek, pa Lado Bizovičar in družabni kronist in nekdanji voditelj Nejc Simšič. Poplavljene in z blatom zalite so bile številne scenografije, kostumi in drugi materiali. Nekaj škode pa lahko vidite na spodnjih posnetkih. 

Poplavilo je tudi priljubljeni Špas Teater v Mengšu. foto: NS

Uničene so številne scenografije ... foto: NS

... in kostumi. foto: NS

Dela potekajo že celo nedeljo. foto: NS

Urški Alič so na pomoč priskočili številni prijatelji. foto: NS

prejšnji članek
Nataša Naneva prve dni dopusta rada poležava
Svet slavnih
Nataša Naneva prve dni dopusta rada poležava
naslednji članek
Pozor: ti dve stvari lahko povzročata afte!
Zdravje
Pozor: ti dve stvari lahko povzročata afte!