sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

'Poln kufer imam tega, da je povsod samo tematika o poplavah …'

7. 8. 2023; 05.00
Avtor: V.M.
telefon

telefon foto: profimedia

Sebične izjave, ki zadenejo v srce. Izkoriščanje tragičnih razmer in goljufije. Kaj se dogaja v glavah egoističnih ljudi?

»Poln kufer imam tega, da je povsod samo tematika o poplavah. A je res treba delati ljudi živčne s tem, ko moramo to gledati?« je spletna uporabnica izrazila svoje počutje ob katastrofalnem uničenju. Iskren zapis, ki razgalja odsotnost empatije in vrednot, pa ni edina oblika nespoštljivih odzivov na poplave. Medtem ko številni spletne zidove polnijo s pozivi za pomoč ali pa se iz spoštovanja do žrtev vsaj vzdržijo objavljanja veselih in brezskrbnih trenutkov, je nemalo posameznikov, ki spletne vrstice polnijo z zaskrbljujočimi zapisi. Opaziti je moč izrazito pomanjkanje empatije, plasti sebičnega odnosa do tragedije pa odstirajo tudi izkoriščanja situacije in podla dejanja.

A ne govorimo o crkljanju potrošnikov s kodami za popuste za kreme in čokolade. Na spletne ponudbe dobrih ljudi, ki žrtvam podarjajo pomoč v obliki dobrin, pohištva, oblačil in tudi avtomobilov, se namreč javljajo preprodajalci. V prodajnih skupinah na Facebooku opozarjajo na podleže, ki prosijo za pomoč, nato pa podarjene stvari ponudijo v prodajo. Stopiti skupaj in pomagati v težkih trenutkih seveda vrača vero v človeštvo, je pa smotrno, da se prepričate, da bo šla pomoč v prave roke. Povežite se z dobrodelnimi društvi, če pa ne želite posrednikov, je morda bolje, da pomagate ljudem, za katere veste, da pomoč tudi v resnici potrebujejo.

prejšnji članek
Glasbeniki se z namenom dobrodelnosti odpovedujejo honorarjem za nastope
Svet slavnih
Glasbeniki se z namenom dobrodelnosti odpovedujejo honorarjem za nastope
naslednji članek
Nasveti za pogovor z otroki o naravnih nesrečah
Zdravje
Nasveti za pogovor z otroki o naravnih nesrečah