nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Glasbeniki se z namenom dobrodelnosti odpovedujejo honorarjem za nastope

7. 8. 2023; 06.00
Avtor: K.M.
Darja Gajšek, Špas kvinetet

Darja Gajšek in Špas kvinetet foto: Instagram

Številni slovenski glasbeniki so že potrdili, da če že morejo stati na odru, bo šel honorar direktno v sklade za pomoč tistim, ki so v poplavah utrpeli izgubo.

Te dni se zaradi hudih poplav in drugih naravnih katastrof se te dni logično odpovedujejo številni koncerti. Ali s strani organizatorjev ali s strani glasbenih izvajalcev. Nekateri pa so kljub težki situaciji morali že pretekli teden stopiti na oder. Med njimi so tudi Darja Gajšek in fantje iz zasedbe Špas kvinetet. V skupni objavi so zapisali: "Ta vikend je Slovenijo zajela neopisljiva katastrofa. To res ni čas za zabavo. Številni dogodki ta vikend so bili odpovedani. Mi pa smo na izredno željo organizatorja, da se dogodek izpelje, na odru. Zato smo se skupaj s odločili, da ves honorar tega nastopa podarimo PGD Zagrad-Pečovnik Celje, ki jih je prizadela poplavljena Savinja.

K temu so še dodali: "To je naš majhen prispevek k tej katastrofi, ki je prizadela našo domovino. Verjamem, da bodo tudi ostali kolegi glasbeniki storili enako. Da bomo kot že neštetokrat tudi tokrat vsi pomagali po svojih najboljših močeh."

Za dobrodelno potezo pa so se odločile tudi Rebeka Dremelj in članice zasedbe Bepop, ki bodo svoj honorar od prodanih vstopnic s koncerta, ki ga imajo 20. avgusta, prav tako namenile v dobrodelnost. "Ker v teh časih moramo držati skupaj, bomo tudi me ves denar od prodaje vstopnic za koncert , ki bo 20. 9. v kulturnem domu Domžale namenile pomoči potrebnim. Ne bodo milijoni, bo pa vsaj kapljica v morje k boljši prihodnosti. Vabimo zato vse, da kupite karto in s tem podprete in donirate za tiste, ki ne vedo kako naj na novo obrnejo list življenja." Spomnimo, Tinkara Fortuna (Bepop) je bila med tistimi, ki so morali v evakuaciji zapustiti svoj dom. Več o tem najdete TUKAJ

prejšnji članek
Tina Maze si želi pomagati domačemu kraju, a fizično (še) ne more
Svet slavnih
Tina Maze si želi pomagati domačemu kraju, a fizično (še) ne more
naslednji članek
'Poln kufer imam tega, da je povsod samo tematika o poplavah …'
Svet slavnih
'Poln kufer imam tega, da je povsod samo tematika o poplavah …'
#obraziavenija
obraziavenija