stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

BQL: Takrat ko nimaš, se zaveš, kaj si mel

9. 8. 2023; 06.30
Avtor: K.M.
Anej Piletič, Rok Piletič, BQL, Radio 1

Anej Piletič in Rok Piletič med gostovanjem na Radiu 1 foto: Radio 1

Brata Piletič (BQL) prihajata iz Prevalj, ki so bile med poplavami med najbolj prizadetimi. Med evakuiranimi je bil tudi njun oče. "Takrat ko nimaš, se zaveš, kaj si mel. V teh časih si ne moremo predstavljati, kaj pomeni, da nimaš vode."

Tik pred razglasitvijo zneska, ki ga je Radio 1 zbral v izrednem dobrodelnem maratonu Eno srce, ena Slovenija, sta studio in voditelje obiskala tudi brata Rok in Anej Piletič, ki delujeta pod imenom BQL. Fanta namreč prihajata iz Prevalj, ki so bila v poplavah med najbolj prizadetimi. Področje je danes še vedno brez vode. Njun oče je bil med evakuiranimi, Rok in Anej pa pravita, da Korošci znajo stopiti skupaj, a da bosta potrebna čas in denar. 

"Prevalje so katastrofalne, cele mežiška dolina, Meža ni prizanašala nobenemu. Zelo sva bila vpletena, sam sem bila na morju, ko se je to dogajalo in sem si rekel 'star si 31 let, v najboljših močeh si, pa ne moreš priti do Koroške pomagati," je na radiu povedal Rok Piletič in dodal, da je bil med evakuiranimi tudi njun oče. Težava je nastala, da je v trenutku, ko se je začela voda umikati, začel polzeti plaz. Nihče pa si ni  mogel niti predstavljati, kaj se bo zgodilo, če bo s svojo gmoto padel v naraslo reko. Rok je še dodal, da je ves čas razmišljal, kaj bi lahko naredili in da je bil izredno vesel, ko je slišal za akcijo Radia 1, saj ve, da so oni tisti, ki jim lahko uspe močno pomagati. 

"Pitne vode še ni, aktivno delajo na tem, da bi vodovod naredili, Ravne, Prevalje, to je 25 tisoč ljudi, ki nima vode. Takrat ko nimaš, se zaveš, kaj si mel. V teh časih si ne moremo predstavljati, kaj pomeni, da nimaš vode," sta še dodala in povedala, da je najtežje, takrat, ko za nujne zadeve vodo potrebuješ, hkrati pa jo želiš čim več privarčevati. Pogovor sta še zaključila z besedami: "To smo Korošci, če kaj, pa vedno stopimo skupaj," a dodala, da bosta potrebna tako čas kot tudi denar. 

prejšnji članek
V domači Črni Ursulo von der Leyen sprejela Tina Maze
Svet slavnih
V domači Črni Ursulo von der Leyen sprejela Tina Maze
naslednji članek
Denis Avdić z ekipo zbral 1.914.746,89 €
Svet slavnih
Denis Avdić z ekipo zbral 1.914.746,89 €