stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Strah, solze in nemoč: Fredi Miler o razmerah na Koroškem

10. 8. 2023; 09.00
Avtor: V.M.
Fredi Miler

Fredi Miler foto: edit: njena.si

Ob pogledu na svoj ljubi domači kraj ga zalijejo solze. Kljub temu ostaja optimist: 'Mi to zmoremo!'

Eno je gledati slike in posnetke, nekaj povsem drugega pa broditi bo razmerah, ki si jih še teden poprej ne bi predstavljali niti v najhujši nočni mori. A tragedija je zaorala med ljudi in jim vzela varnost, udobje in toplino doma. Ob trenutni situaciji se srce para tudi koroškemu glasbeniku Frediju Milerju, ki je sklenil spletno javnost poprositi za pomoč.

»Situacija ko jokaš, ker ne moreš več gledati tega. Dragi moji ... Čas je, da vas prosim za pomoč našemu - mojemu kraju. Niti v sanjah si ne morate predstavljati situacije mnogih, ki so ostali brez vsega. Leta bodo potrebna, da bo kot je bilo. Prosim pomagajte po svojih najboljših močeh,« je strnil misli Fredi, ki škode na veliko srečo sicer ni utrpel, a se zaveda, da so družino od nepredstavljive situacije ločili zgolj centimetri. »Živimo v kletnem stanovanju, voda je prišla do roba okna, ni pa pljusknila preko. Če bi še samo malo narasla, bi nam poplavilo vse,« je za njena.si pojasnil Fredi, ki so ga ob novicah o dogajanju iz Črne na Koroškem zasuli klici prijateljev, glasbenih kolegov in igralcev, če potrebuje pomoč.

»Ob vseh odzivih občutim hvaležnost, cenim vso skrb. A jaz sem v redu, imam za kruh. Hvala vsem, ki me kličejo, so v skrbeh ali imam ali nimam, a naj se pomaga ljudem, ki to nujno potrebujejo. Močni smo, vse to bomo porihtali, da bo še lepše, kot je bilo prej! In to ne samo v Črni na Koroškem, ampak po vseh oškodovanih krajih.«

Fredi je ob dogajanju hvaležen tudi vsem glasbenikom, ki že načrtujejo dobrodelne koncerte. Tudi sam bo sodeloval in pomagal po najboljših močeh.

Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na TRR: SI56 0110 0010 0007 227, sklic: 00 2393, koda namena: CHAR.

prejšnji članek
Andrej Škufca uspešen zaradi vztrajnosti
Resničnostni šovi
Andrej Škufca uspešen zaradi vztrajnosti
naslednji članek
Jasna iz Ljubezni na vasi: 'Našla sem sorodno dušo'
Resničnostni šovi
Jasna iz Ljubezni na vasi: 'Našla sem sorodno dušo'