Robert Golob
Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so nedopustne in se morajo končati«

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Whitney Houston bi praznovala 60 let

9. 8. 2023; 09.00
Avtor: STA
Whitney Houston1

Whitney Houston foto: PR

Ameriška pevka Whitney Houston bi danes dopolnila 60 let. Pevka z izjemnim glasom, poimenovana The Voice, je bila ena najbolje prodajanih glasbenic vseh časov.

Whitney Houston je odraščala v New Jerseyju in izvirala iz glasbene družine. Njena mama Cissy Houston je bila zvezda gospela, pevsko so bile nadarjene tudi njene sestrične. Peti je začela že kot otrok v cerkvenem zboru ter v najstniških letih kot spremljevalna vokalistka sodelovala z več tedaj popularnimi glasbeniki.



Njen talent je prepoznal glasbeni mogotec Clive Davis, kar je povzročilo, da je Whitney Houston v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja postala ena najbolj prodajanih pevk. Slovela je po svojih glasovnih sposobnostih in uporabi gospelovskih tehnik v popularni glasbi. S svojo glasbo je vplivala tudi na mlajše generacije pevk, med drugim na Christino Aguilera in Mariah Carey, s katero je posnela duet When You Believe.

Whitney Houston je bila pevka z največ nagradami. foto: Profimedia



Osemkratna dobitnica grammyja se je preizkusila tudi kot igralka. Oboževalci se je spomnijo predvsem po glavni vlogi v romantičnem filmu Telesni stražar, v katerem je zaigrala ob Kevinu Costnerju in odpela tudi svetovno uspešnico I Will Always Love You, glasba k filmu pa je prinesla še nekatere uspešnice, med njimi I'm Every Woman in I Have Nothing.

V zadnjih letih je pretiravala z uživanjem mamil. V začetku februarja 2012 so jo v starosti 47 let našli mrtvo v hotelu Beverly Hilton na Beverly Hillsu, večer pred podelitvijo glasbenih nagrad grammy, na kateri bi morala nastopiti.

prejšnji članek
Zaradi neurij tokrat drugačen šov Kmetija
Resničnostni šovi
Zaradi neurij tokrat drugačen šov Kmetija
naslednji članek
Za slovenske košarkarje navijali tudi znani obrazi
Svet slavnih
Za slovenske košarkarje navijali tudi znani obrazi