nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pustolovsko reševanje dečka ima srečen konec

11. 8. 2023; 07.00
Avtor: V.M.
policija pomoč

fotografija je simbolična foto: edit: njena.si

'To so zgodbe, ki v teh težkih trenutkih lepšajo naš policijski vsakdan,' so pojasnili na policiji, veseli, da se je intervencija, ki spominja na prizor iz pustolovskega filma, dobro končala. 'Hvala iz srca!' so srečni domači.

Ko se ob že tako katastrofalnih razmerah pripeti še bitka za reševanje otroka, ki je med igro zaužil nevarno tekočino, bi najbrž mnogi pomislili, kaj vse se človeku še lahko zgodi. S strahom za življenje skoraj dveletna sinka in nečaka sta se borili mamica in teta iz Mozirja, ki sta potrebovali nujen prevoz do bolnišnice, kar pa je bilo zaradi uničenih cest skorajda nemogoče. Na veliko srečo se je v bližini nahajal pomočnik načelnika Policijske postaje Mozirje Jani Centrih, ki sta ga mladi ženski ustavili in prosili za pomoč.

»Policist se je takoj odzval in občanko z dojenčkom in dečkom, ki je potreboval pomoč, ter njihovo sorodnico, naložil v vozilo. Na srečo je bil policist, ko ga je občanka ustavila, na službeni dolžnosti s terenskim vozilom, da so do Celja lahko prišli po krajši poti – po cesti čet Sotensko, ki je še zaprta za promet in tudi za intervencijska vozila izjemno težko prevozna. Otrokova mamica in sorodnica sta bili ves čas vožnje na zvezi z zdravnikom, ki jim je dajal navodila. Bistveno je bilo, da otrok med vožnjo ni zaspal, zato so se trudili in ga ves čas animirali, med drugim tudi s policijsko sireno in lučkami,« so pojasnili na policiji in z veseljem sporočili, da so do zdravniške pomoči prispeli pravočasno. Celjsko zdravstveno osebje jih je namreč čakalo pri vhodu na urgenco in dečku nemudoma nudilo pomoč.

Konec dober, vse dobro

In kakšno je dečkovo stanje danes? »Mali radovedni nadobudnež lepo okreva. Glede na svojo mladost se dogodka najbrž ne bo spomnil, ga bodo pa s pripovedovanji o nujni vožnji s poplavljenega domačega okolja najbrž večkrat spomnili domači. Na Policijski postaji v Mozirju pa bomo njegovega obiska kadarkoli veseli. To so zgodbe, ki v teh težkih trenutkih lepšajo naš policijski vsakdan,« so za konec strnili misli policisti.

Domači srečni in hvaležni

»Ker je zaradi poplav v Nazarjah problem dobiti zdravnika in nujen reševalni prevoz, se iz srca zahvaljujemo policistu g. Centrihu, ki mi je ustavil na cesti. Seveda je bil hvala bogu ob pravem času na pravem mestu, ter nam urgentno s policijskim vozilom prepeljal nečaka, ki je nujno potreboval medicinsko pomoč do bolnišnice Celje, kjer je tudi zaradi g. Centriha pravočasno prišel do nje. Še enkrat hvala iz srca,« pa je misli po vseh pretresih strnila dečkova teta Mateja.

prejšnji članek
Milko iz Ljubezni na vasi: Postal sem zvezda!
Svet slavnih
Milko iz Ljubezni na vasi: Postal sem zvezda!
naslednji članek
Zakaj lahko prične hladilnik puščati?
Življenjski slog
Zakaj lahko prične hladilnik puščati?