stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenskemu glasbeniku voda uničila 30 let kariere

11. 8. 2023; 10.30
Avtor: K.M.
rok golob 1

Skladatelj in glasbenik Rok Golo9b foto: pr

"Na koncu je glasba v meni in ne zunaj mene, zato bo še močnejša. Življenje je še vedno neverjetno," je zapisal Rok Golob.

"Želim si, da bi imel boljše novice. Voda in blato sta uničila moj studio, ki sem ga gradil 30 let. Okoli 50 kitar, 20 klaviatur, akustični klavir Yamaha, studijski zvočniki, Fender Rhodes, 5 violin, violončelo, viola, kitajsko-indijsko-kubanski inštrumenti, bobni, tolkala, pihala, trobenta, mikrofoni, predvajalniki, ojačevalniki, 2 računalnika, varnostne kopije, orkestrske partiture, zgoščenke, podatkovni trakovi, glasbena dokumentacija, video oprema, luči, dron, televizija," je na družbenem omrežju zapisal Rok Golob, slovenski skladatelj, dirigent, aranžer in član skupine King Foo.

K temu je še dodal: "Tisti, ki me poznajo, vedo, kako zelo sem ljubil svoj studio, vibracije, instrumente in puhaste podrobnosti, Tu smo ustvarili tako veliko, čaroben kraj. To je zelo težko, ker ne gre le za neke stvari, ampak je to zame čustvena ustvarjalna oprema. Po drugi strani pa imam tako neverjetno družino, prijatelje, bend, ljubezni je neskončno. Tudi gasilci in sosedje so bili neverjetni, ponovno smo se povezali na več ravneh. Na koncu je glasba v meni in ne zunaj mene, zato bo še močnejša. Življenje je še vedno neverjetno. Nikoli ne pozabite - ljubezen, mir in glasba."

Rok Golob je sicer sin skladatelja Janija Goloba, na Akademiji za glasbo v Ljubljani je končal študij kompozicije v razredu Daneta Škerla, izpopolnjeval pa se je v Los Angelesu na mojstrskih tečajih filmske glasbe. Njegovo področje je predvsem zabavna glasba in džez. Sodeloval je na že več kot 50 ploščah, tako kot solist kot skladatelj, piše pa tudi glasbo za filme in radio. Za svoje projekte je prejel že 6 slovenskih glasbenih nagrad in 7 nagrad iz tujine. 

prejšnji članek
Alya poniknila zaradi bolečine
Svet slavnih
Alya poniknila zaradi bolečine
naslednji članek
Botri: Jadrankin sin je plesna zvezda
Kultura
Botri: Jadrankin sin je plesna zvezda