901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sara Rutar se požvižga na komentarje: Na prvem mestu sta zdravje in notranji mir

14. 8. 2023; 11.00
Avtor: Teja Pelko / revija Lady
sara rutar

Sara Rutar s sinkom foto: Osebni arhiv

Prva ženska zmagovalka kuharskega šova MasterChef Slovenija Sara Rutar je zaradi svoje močnejše postave na družbenih omrežjih večkrat tarča posmehovanja in to pretežno ne ravno suhih žensk in mater.

Predvsem odzivi slednjih jo zelo žalostijo. »Kakšno sporočilo, kakšen zgled dajejo takšne osebe s takšnimi komentarji in obnašanjem svojim otrokom in mladini? Verjetno je tu zadaj neka zavist, to so ljudje, ki imajo probleme sami s seboj, so nezadovoljni, svoje frustracije pa znašajo nad nekom drugim. Mislim, da je pri tem bistveno, da ne dobijo odziva. Če vidijo, da človeka to ne prizadene, namreč ostanejo popolnoma nemočni, lahko rečemo ubogi,« poudarja Sara, ki sicer že dolgo več ne bere komentarjev.

»Medijsko sem izpostavljena že od leta 2017. Bila sem v dveh šovih, tako da zelo dobro vem, kako je to, a si res ne dovolim, da bi to vplivalo na mojo energijo in moje življenje. Jaz sama pri sebi vem, kdo sem in kaj je moje poslanstvo, tako da se na take komentarje res ne oziram, ker je škoda mojega časa in energije, saj si takšni ljudje ne zaslužijo moje pozornosti. To so očitno tudi ljudje, ki me ne poznajo in mi ne sledijo, ne vedo niti, da sem postala mamica. Nimajo vse ženske sreče, da so že drugi dan takoj postavne, kot so bile pred porodom. Jaz želim ženskam predvsem sporočiti, da v tem niso same in da je to proces, ki traja, a da če v to vlagaš energijo in trud, zagotovo slej ali prej pridejo tudi rezultati,« poudarja Sara, ki je takoj, ko je začutila, da je telo pripravljeno, začela vaditi, zaradi carskega reza in s tem povezanimi posledicami pa še vedno ni tam, kjer bi si želela biti.

Sara Rutar foto: Osebni arhiv

Carski rez povzročil hormonsko neravnovesje

»Pri meni je bilo celo tako, da sem takoj po porodu izgubila deset kilogramov, tako da mi jih je ostalo samo še pet. Potem pa je šest mesecev po porodu prišlo do hormonskega neravnovesja. Tudi ginekologinja in še nekaj drugih mi je potrdilo, da po carskem rezu telo rado zadržuje vodo in kopiči odvečno maščobo, tako da sem potem sama pri sebi razčistila, da telo potrebuje čas. Pomembno je, da sem zdrava, da imam svoj notranji mir in da sem srečna. Seveda nisem zadovoljna s tem, kjer sem, če gledamo fizično telo. Bom pa prej ali slej prišla do svojega rezultata. Za to delam vse, kar je v moji moči, enako kot prej. Zdravo se prehranjujem in telovadim. Prevelika teža zagotovo ni v redu. Hočem biti zdrava in vitalna tako za svojega partnerja in otroka kot zato, da bom lahko opravljala delo, ki ga rada opravljam. Če bi nekdo vzel pod drobnogled, kaj jaz pojem in koliko zase naredim, bi rekel: 'Kapo dol.' Tisti, ki mi sledijo, so lahko videli, da sem bila do poletja res pridna, saj sem tudi po petkrat na teden hodila na treninge,« je za revijo Lady pojasnila Sara.

sara rutar foto: osebni arhiv

Zavezana pristnosti in duhovnosti

Kljub trenutno ne ravno najboljšemu počutju v svojem telesu pa viška svojih kilogramov na družbenih omrežjih ne odstranjuje s filtri in obdelavami, saj želi biti pristna. Rada ima namreč, da ji ljudje, ko jo vidijo v živo, rečejo, da je ista tako po besedah in energiji, ki jo izžareva, kot tudi po vizualnosti, čemur ni vedno tako, o čemer se je prepričala že tudi na lastne oči. Sicer pa se zadnje čase vse bolj posveča duhovni plati človeka in alternativni pomoči ljudem. Po končanem porodniškem dopustu je namreč začela izvajati reiki in lightkeeper healing terapije, trenutno pa dela tudi šolo za medije, tudi pogovore z dušami in vodniki. »To sem začutila kot res močen klic. Vem, da je to moje poslanstvo na tem svetu v tem času, tako da se bom vse bolj ukvarjala s tem in verjetno malo skrčila kakšno drugo stvar. Imam že tudi svoj krog strank,« je še za konec še razkrila Sara.

sara rutar foto: osebni arhiv

prejšnji članek
Zakaj Monike Tavčar skoraj pol leta ni bilo v oddaji Dobro jutro?
Svet slavnih
Zakaj Monike Tavčar skoraj pol leta ni bilo v oddaji Dobro jutro?
naslednji članek
Luka Jezeršek: Pridite pomagat, dela je še veliko
Svet slavnih
Luka Jezeršek: Pridite pomagat, dela je še veliko