Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Janez v ujmi izgubil vse, a uredil donacijo za prostovoljce

23. 8. 2023; 09.00
Avtor: V.M.
Janez Jelšnik

Janez Jelšnik foto: svet24

Janez Jelšnik iz Ljubnega ob Savinji je ganil javnost. Čeprav so mu poplave odnesle vse, kar je imel, je vseeno mislil na druge. Da bi se prostovoljci in sokrajani med sanacijo poplavljenih domov okrepčali, je uredil donacijo neverjetne količine krofov.

O Janezu Jelšniku iz okolice Ljubnega so sodelavci iz uredništva SVET24 že poročali, saj je eden izmed tistih nesrečnežev, ki jih je sila narave najbolj prizadela. Janez je namreč v poplavah izgubil popolnoma vse - hišo, kmetijo, delovno mehanizacijo in avtomobil. Iz hiše, v kateri je živel s partnerico in njenimi več kot 80-letnimi starši, so jih evakuirali s helikopterjem, zatem pa se je stavba porušila. Družina, ki je čez noč ostala brez strehe nad glavo, se je tako znašla v izjemni stiski. K sreči so jim v najhujših trenutkih pomagali svojci in dobri ljudje. Sprva so namreč bivali pri bratu Janezove sopotnice, nato pa so se namestili v stanovanju nad trgovino, ki jim ga je dobrosrčno odstopilo podjetje Rihter, kjer je Janez zaposlen.

Janez Jelšnik, gozd, vetrolom foto: Svet24 TV

Kljub najtežji preizkušnji v življenju, pa je Janez vseeno uspel mislili na vse tiste, ki si prizadevajo odpraviti nastalo škodo. Kot je na družbenem omrežju pojasnila njegova prijateljica Karolina Kalan, je namreč za sokrajane in prostovoljce uredil donacijo - skoraj 1.800 krofov don-don, ki so jih na Ljubno dostavili s pomočjo PGD Vir.

Njegova hvaležnost in srčnost sta ganili mnoge, oglasili pa so se tudi številni posamezniki, ki so opomnili, da Janez kljub minevajočem času ostaja v velikih težavah, ki jih ne bo zmogel rešiti sam. Pred njim je kruta prihodnost, zlasti pa je zanj boleče, ker na zemljišču, kjer so imeli svoje posestvo, ne bodo mogli več graditi.

Če bi želeli srčnemu Janezu priskočiti na pomoč in mu vsaj nekoliko olajšati tragično situacijo, naj vas usmerimo na spodnjo povezavo, kjer lahko z njim vzpostavite stik. 

prejšnji članek
Serena Williams potrdila, da je drugič postala mama
Svet slavnih
Serena Williams potrdila, da je drugič postala mama
naslednji članek
Jasna zaradi poplav odpovedala sodelovanje v šovu
Resničnostni šovi
Jasna zaradi poplav odpovedala sodelovanje v šovu
#nasazenazenska
nasazenazenska