Svet slavnih
 

Kdo je skuhal boljšo govejo juho?

25. 8. 2023; 11.30
Avtor: K.M.
VR VESELJAK - Goveja juha - FOTO Jaka Zorman (1 of 2) (1)

Za Ajdo in Lovrom je njuno prvo kuharsko tekmovanje. foto: Jaka Rozman/Veseljak

Ajda Mlakar in Lovro Prešiček sta se v Židanem popoldnevu na veseljaku pomerila v kuhanju goveje juhe. Kdo je pripravil boljšo?

Veseljakovo četrtkove popoldne je bilo tokrat kulinarično obarvano. Ajda in Lovro sta v Židanem popoldnevu namreč kuhala govejo juho. Oziroma kar dve, saj so si lahko gledalci v živo ogledali njuno sploh prvo kuharsko tekmovanje. Oba sta dobila enake sestavine, kuhati sta začela istočasno in končala istočasno. Vsak od njiju pa je dobil še skrivno sestavino, Ajda pekočo omako, Lovro pa ingver. Okus njunih juh pa je ocenjevala tričlanska žirija, sestavljena iz ekipe Veseljakov. Kdo jih je najbolj prepričal? 

Lovro Prešiček in Ajda mlakar sta se pomerila v kuhanju goveje juhe foto: VR Veseljak

Izkušenj nimata

Ne Ajda in ne Lovro v resnici nista vešča v samem kuhanju priljubljene slovenske jedi, ki se še vedno na mizah največkrat znajde ob nedeljskem kosilu. Kakšni sta bili torej njuni taktiki? "Moj recept za govejo juho je od danes naprej takšen, da gledam, kaj počne moja sovoditeljica, in se ravnam po njej. Ker sam res ne vem, kaj delam. V govejo župo sem želel dati piščanca, si lahko predstavljate," nam je zaupal Lovro, Ajda pa je bila pri kuhanju bolj taktična. "Meni mama ni nikoli dovolila, da skuham govejo juho, tako da sem vedno samo spremljala recept. Moja taktika je bila predvsem to, da sem nagajala svojemu sovoditelju in sem mu ves čas v njegovo juho dajala velike količine popra in soli ter drugih neprimernih začimb."

Lovro Prešiček in Ajda Mlakar sta se pomerila v kuhanju goveje juhe foto: Jaka Zorman

Lepi spomini

Ob goveji župi oziroma juhi pa imata oba predvsem lepe spomine. "Dobra spomina sta zagotovo spomina na staro mamo in mamo ter njuni goveji juhi. Skrivna sestavina je pa tako kot pri vsaki jedi, ki jo jaz naredim, dva decilitra," še pove Lovro. Ajdini spomini pa so nekoliko bolj kompleksni. "Goveja juha je bila pri meni na meniju čisto vsako nedeljo in vedno, ko sem prišla iz kakšnega potovanja. Ko jem govejo, se vedno spomnim tistega toplega domačega občutka, pa na svojo zdaj žal že pokojno babi in na to, kako lepo je, ko je družina na kupu."

Suverena zmaga

Kljub bolj ali manj poštenemu boju je moral Lovro končno zmago prepustiti nežnejši polovici voditeljskega para Židanega popoldneva. Tričlanska komisija je bila pri ocenah namreč enoglasna. Mi pa ob tem že komaj čakamo na njun novi kulinarični podvig. Le kaj bi lahko kuhala naslednjič? 

Slovenski festival goveje župe 

Tisti, ki želite ta vikend uživati v dobri goveji juhi, lahko v soboto, 26. avgusta, obiščete tretji festival slovenske goveje župe v Vrhovem pri Radečah. Kuhati začnejo ob 13. uri, jesti pa ob 16. uri. Na festivalu bodo tekmovale skupine, ki bodo imele po tri člane in bodo skušali skuhati najboljšo govejo juho. Letošnji festival bo potekal v znamenju dobrodelnosti, saj bodo vsa sredstva, ki bodo zbrana na prireditvi v celoti namenjena vsem, ki so jih minule poplave v Sloveniji najbolj prizadele. Kuhal bo tudi Lucijan Lipovšek, ki smo ga spoznali v zadnji sezoni kuharskega šova Master Chef Slovenija. 

3. Festival goveje juhe foto: Splet

prejšnji članek
Tokrat bodo kuhali neznani obrazi!
Resničnostni šovi
Tokrat bodo kuhali neznani obrazi!
naslednji članek
Kmetija: Na posestvo prihaja boksar
Resničnostni šovi
Kmetija: Na posestvo prihaja boksar

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.