nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kako se je Nika Zorjan počutila, ko pol leta ni smela nastopati

3. 10. 2023; 10.24
Avtor: K.M.
Nika Zorjan, Veseljak 1

Pevka je hvaležna, da je lahko spet na odrih. foto: Veseljak/Jaka Rozman

Pevka je bila kar šest mesecev odsotna z glasbene scene, saj je imela težave z glasilkami. Zdaj je spregovorila o svojem počutju v tem obdobju in strahovih.

Nika Zorjan niti ni pričakovala, da bo njena rehabilitacija trajala tako dolgo, danes pa je predvsem hvaležna, da se je lahko vrnila v glasbeni svet in na odre, kjer vzdržuje odnos z občinstvom. V Jutranji budnici na Veseljaku je z voditeljema Darjo Gajšek in Gašperjem Rifljem spregovorila o tem, kako se počuti po vseh teh mesecih odsotnosti. "Zelo lepo, vesela sem, da sem končno nazaj in da lahko pojem. Predvsem sem hvaležna," je povedala Nika in spregovorila tudi o tem, kako je bilo v tem obdobju. "Grozno. Najprej so se, predvsem družina, hecali, da zdaj bom pa malo tiho. To je trajalo en teden, dokler ni bil vsem neprijetno, da je ta Nika klepetulja zdaj tiho."

Ob tem je priznala, da je imela tudi obdobje, ko jo je bilo strah. "Bilo je zelo neprijetno, saj pri glasilkah nikoli ne veš, ni zdravila in ne veš, kdaj boš lahko prišel nazaj. Sama sem imela tudi obdobje, ko sem se spraševala, ali bom lahko sploh pela, ker se ni in ni popravilo. Je bilo psihično kar naporno."

Nika je Darji in Gašperju razkrila tudi svoje strahove. foto: Veseljak/Jaka Rozman

Pozitiva

Vseeno pa je v celotni zgodbi našla tudi zelo pozitivno plat. "Po drugi strani pa sem rabila to lekcijo, da sem se malo ustavila in sem si rekla 'veš kaj Nika, ne rabiš vsem ustreči'. Ta problem, ki ga ima dosti ljudi, da si všečen in da se nikomur ne zameriš. Jaz sem vedno takšna in potem marsikaj rečeš da, čeprav raje ne bi, ker se želiš razdajati drugim. Potem pa me je telo udarilo tam, kjer me je najbolj bolelo, da sem se zavedala, da mogoče pa sem malo preveč vseprisotna. Je bila ena velika klofuta zame."

Kako pa je potekala celotna rehabilitacija? Nika je razkrila, da se je kot izkušena pevka spet začela učiti določenih prvin, ki jih je morda počela narobe. "Za rehabilitacijo sem rabila pol leta, ni bilo pa tišine, to je takrat, ko greš na operacijo, tega ne delajo več veliko, predvsem pri glasbenikih, ker ne veš, kakšna bo tvoja barva glasu. Hodim h logopedinji in učiteljici petja, smo se začeli učiti pravilno govoriti in dihati, saj še vedno prehitro govorim, v Prekmurščini je še huje." Ob tem pa je spoznala tudi posebno lekcijo: "Če čutim, da nekaj ne štima, si bom vzela premor in poslušala svoje telo, ne pa da mislim, da sem vsemogočna in da se meni ne more nič zgoditi."

Nika je sicer pred dnevi izdala tudi novo pesem, ki pa jo je posnela že pred meseci. Tudi videospot je nastal že aprila. "Videospot smo posneli aprila na Cipru, čeprav sem imela vozliček in nisem mogla peti. To je bil moj najtišji videospot, odločila pa sem se, da bom pesem predstavila, ko bom ok, da jo lahko predstavim in da jo lahko zapojem. Trajalo je pol leta, sem pa zato še toliko bolj vesela," še pravi pevka, ki je predvsem vesela, da so poslušalci pesem takoj zelo dobro sprejeli. 

prejšnji članek
Znani slovenci vso noč plesali na odprtju kluba
Svet slavnih
Znani slovenci vso noč plesali na odprtju kluba
naslednji članek
Domen Valič je to naredil prvič v življenju
Moda&Lepota
Domen Valič je to naredil prvič v življenju