1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Legendarna Tajči predstavlja novo pesem

4. 10. 2023; 08.00
Avtor: K.M.
Moti Gikadi, Tatjana Tajči Cameron

Tatjana Tajči Cameron je novo pesem posnela skupaaj z izraelskim glasbenikom Motijem Gikadijem. foto: Instagram

Oboževalci so navdušeni!

Tatjana Tajči Cameron s svojimi kakovostnimi pesmimi že leta razveseljuje svetovno in domače občinstvo. Zdaj predstavlja svoj novi singel "Holding Out My Hand", pri katerem se ji je pridružil Moti Giladi, nagrajeni izraelski glasbenik, scenski umetnik in igralec. Pesem sta napisala Tatjana Tajči Cameron in Steve Leslie, vse skupaj pa je produciral in aranžiral Scott Alan Mulvahill. Celotno zgodbo vizualno spremlja videospot v režiji Marka Zeljkovića - Zelje, ki je bil posnet v Zagrebu in Nashvillu.

"Glavno sporočilo pesmi je, da ne smemo kazati s prstom, ampak iztegniti roko. Tako je v medčloveških odnosih, med narodi in ko se ne razumemo. Bolje je iztegniti roko in poslušat., Recimo, da sem tukaj in poiščimo rešitev, kot pa da iščemo krivca," je  o pesmi povedala legendarna hrvaška pevka Tajči, ki se je že pred tremi desetletji preselila v Združene države Amerike. "Holding Out My Hand", ki sta jo glasbenika odpela v angleškem jeziku, nosi čudovito sporočilo razumevanja in prijateljstva in prav to sporočilo bo nosil koncert tako Tajči in Motija, ki bosta obeležila 75. obletnico ustanovitve države Izrael in 26 let diplomatskih odnosov med Hrvaško in Izraelom. Tajči in Moti Giladi bosta zapela ob spremljavi simfoničnega orkestra HRT pod vodstvom maestra Alana Bjelinskega.

Na tem območju se Taja spominja predvsem kot zmagovalke takratne Pesmi Jugovizije v Zadru s pesmijo Hajde da ludujemo ter po osvojenem visokem 7. mestu na Pesmi Evrovizije v Zagrebu leta 1990. Hrvaško je zapustila leta 1992 in odšla v ZDA, kjer se je glasbeno in odrsko izpopolnjevala ter občasno nastopala v muzikalih in na televiziji v Los Angelesu. Danes se ukvarja z glasbo, pisanjem in trenerstvom, in čeprav z družino že desetletja živi v Ameriki, jo srce pogosto vodi na Hrvaško. Prav v domačem Zagrebu je predstavila svojo najnovejšo knjigo, čustveno izpoved (Ne)zlomljena. 

prejšnji članek
Dve poroki in dva otroka za slovenski ansambel
Svet slavnih
Dve poroki in dva otroka za slovenski ansambel
naslednji članek
Jernej Tozon s to objavo navdušil oboževalke
Svet slavnih
Jernej Tozon s to objavo navdušil oboževalke