Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Luka Dončić v Madridu obiskal bolne otroke

10. 10. 2023; 09.00
Avtor: K.M.
Luka Dončić postavil prav poseben rekord

Luka Dončić je s soigralcem prišel do velikega uspeha foto: Profimedia

Slovenski košarkar se te dni s svojo ekipo Dallas Mavericks mudi v Madridu, kjer dokazuje, kako velika oseba je.

NBA ekipa Dallas Mavericks, za katero že šest sezon igra tudi slovenski košarkar Luka Dončić, se bo danes v španskem Madridu pomerila s tako rekoč prvotnim Lukovim klubom Real Madrid. Luka je že takoj ob prihodu v špansko prestolnico poskrbel za veliko evforijo. Za še več pozitivnega poročanja pa tudi z dejanji, ki jih je sam ali s pomočjo kluba naredil v Madridu. Preverite, zakaj o našem športniku že več dni pozitivno pišejo vsi španski mediji. 

Dallas Mavericks je v španski prestolnici prenovil in uradno odprl dve novi košarkarski igrišči. Situirani sta v središču obdanim s številnimi šolami in naselji. Podobni igrišči je Luka v lanskem letu odprl tudi v Sloveniji. "S to donacijo skrbimo tudi za njihove sanje. Upamo, da bomo pustili pomemben pečat na mesti in na sami igri košarke. Kdo ve? Morda iz enega izmed teh igrišč prihaja nov NBA igralec," so ob odprtju povedali predstavniki kluba iz Dallasa. 

Luka pa je deloval tudi na svojem lastnem dobrodelnem področju. S svojo fundacijo in soigralcema Grantom Williamsom in Dwightom Powellom so namreč presenetili otroke v Univerzitetni bolnici Niño Jesús. Luka je ob tem poudaril, da je zaradi te priložnosti predvsem hvaležen. Navdušenje otrok pa si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku.

prejšnji članek
Oto Pestner iskreno o najstniških hčerkah
Svet slavnih
Oto Pestner iskreno o najstniških hčerkah
naslednji članek
David Amaro nastop v glasbenem tekmovanju skrival pred vsemi
Svet slavnih
David Amaro nastop v glasbenem tekmovanju skrival pred vsemi
#obraziavenija
obraziavenija