Ana Roš foto: Sestavljena fotografija
Svetovno znana kuharica Ana Roš Stojan v hiši Franko ponuja slastno jed, ki jo sestavlja poseben krompir 'pripravljen v lupini, na poletnem senu z dodatkom kislega masla z okusom hrena, skupaj z gozdno juho'. Za en sam gomolj Ana odšteje en evro, a ker ne gre za navaden krompir, pravi, da je vreden vsakega centa, zlasti, ker je v pridelavo vloženega veliko truda.
Ker Roševa za perfektno kuhano jed potrebuje krompir točno določene velikosti in teže (cca 40 g), ga mora mladi kmetovalec s Šentviške planote predčasno pobrati. Skrivnost predčasno pobranega krompirja je tudi v tem, da se ponaša z izjemnim okusom, za katerega Ana verjame, da presega vsako ribo, meso, klapavice, ostrige ali kaviar.
Kot je Ana povedala na blejskem strateškem forumu, se s kmeti, ki jo oskrbujejo z lokalno in sezonsko zelenjavo, nikoli ne pogaja za ceno. Zakaj je omenjeni krompirček tako zelo dragocen, kaj vpliva na njegov izvrsten okus in kdo ga pravzaprav prideluje, pa si lahko preberete v prispevku revije Jana. Kliknite TUKAJ.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.