Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Toliko plača Ana Roš za gomolj krompirja

14. 10. 2023; 05.00
Avtor: V.M.
Ana Roš

Ana Roš foto: Sestavljena fotografija

Koliko menite, da kulinarična mojstrica odšteje za gomolj krompirja, ki je pravi zvezdnik na njenem meniju? Zgodba je bolj zanimiva, kot si lahko predstavljate …

Svetovno znana kuharica Ana Roš Stojan v hiši Franko ponuja slastno jed, ki jo sestavlja poseben krompir 'pripravljen v lupini, na poletnem senu z dodatkom kislega masla z okusom hrena, skupaj z gozdno juho'. Za en sam gomolj Ana odšteje en evro, a ker ne gre za navaden krompir, pravi, da je vreden vsakega centa, zlasti, ker je v pridelavo vloženega veliko truda.

Ker Roševa za perfektno kuhano jed potrebuje krompir točno določene velikosti in teže (cca 40 g), ga mora mladi kmetovalec s Šentviške planote predčasno pobrati. Skrivnost predčasno pobranega krompirja je tudi v tem, da se ponaša z izjemnim okusom, za katerega Ana verjame, da presega vsako ribo, meso, klapavice, ostrige ali kaviar.

Kot je Ana povedala na blejskem strateškem forumu, se s kmeti, ki jo oskrbujejo z lokalno in sezonsko zelenjavo, nikoli ne pogaja za ceno. Zakaj je omenjeni krompirček tako zelo dragocen, kaj vpliva na njegov izvrsten okus in kdo ga pravzaprav prideluje, pa si lahko preberete v prispevku revije Jana. Kliknite TUKAJ.

prejšnji članek
Desa Muck: Še nikoli nisem o sebi mislila tako slabo kot zdaj
Svet slavnih
Desa Muck: Še nikoli nisem o sebi mislila tako slabo kot zdaj
naslednji članek
Horoskop in šminka: Kateri odtenek ustreza vašemu znaku?
Moda&Lepota
Horoskop in šminka: Kateri odtenek ustreza vašemu znaku?