profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Petrov skok v globino: Zgodba o pokojnem igralcu razgalja obilje bolečine

25. 10. 2023; 09.00
Avtor: V.M.
Peter Musevski

Peter Musevski foto: Bobo

Zgodba, ki slika na obraz smeh in solze, odkrito odstira tančice samomora legendarnega igralca Petra Musevskega.

Slovenski režiser Damjan Kozole in igralec Peter Musevski sta bila dobra, tesna prijatelja. Skupaj sta posnela osem filmov, med načrtovanjem devetega pa je Peter šokiral s svojim slovesom.

Film, dokumentarec z naslovom Pero, ki ga v teh dneh vrtijo v Kinodvoru, je tisto, kar je nastalo iz njunega načrtovanega filma. "Seveda je to film o naslovnem junaku Petru Musevskem, ampak hkrati ni film (samo) o Petru, preko razmišljanja o prijatelju, ki je – ne bomo rekli »odšel«, kot se usmiljeno pravi, temveč bomo direktni kot Kozole – naredil samomor, režiser in scenarist v filmu odpira teme, o katerih navadno previdno molčimo: smrt, samomor, žalovanje," pojasnjujejo v reviji Jana, kjer objavljajo režiserjevo globlje poznavanje stisk pokojnega igralca.

Pero iz naslova novega dokumentarca Damjana Kozoleta je igralec Peter Musevski, ki je umrl leta 2020. foto: Šimen Zupančič

"Pera sem dobro poznal, poznal sem njegove stiske, pa boljša obdobja in vedel sem, da se je leta 2019 znašel v nekakšnem breznu; vedel sem, da mu tudi uradna psihiatrija ne more pomagati. Bili so razni poskusi, ampak on nikakor ni mogel priti iz te svoje stiske in zdelo se mi je, da je umetnost lahko včasih terapevtska, da lahko določeni procesi pomagajo ali nam pomagajo razumeti situacije, da jih lažje prebrodimo," je pojasnil, a žal, kot vsi ostali, 18. marca 2020 doživel velik šok.  Potem, ko se je Musevski v začetku prvega lockdowna ob zaprtju meja znašel na Krku, je 18. marca skočil v globino ...

Kakšno zgodbo v resnici prinaša film pred oči gledalcev in zakaj so sodelujoči sklenili odriniti tabuje in odkrito spregovoriti o Petrovem samomoru?

prejšnji članek
Kmetija: Maja na sanacijo poškodbe še čaka
Resničnostni šovi
Kmetija: Maja na sanacijo poškodbe še čaka
naslednji članek
Kmetija: Tako je Marcel 16 let gradil svoje telo
Resničnostni šovi
Kmetija: Tako je Marcel 16 let gradil svoje telo