901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tilen Lotrič navdušil v srbski oddaji Zvezde Granda

20. 11. 2023; 05.00
Avtor: K.M.
Tilen Lotrič

Tilen si je s petjem zaslužil napredovanje v šovu Zvezde Granda foto: Osebni arhiv

Glasbenik je pretekli vikend nastopil v oddaji, ki je med zvezde Balkana izstrelila že številne zvezde.

Tilen Lotrič uspešno pljuje v svoji glasbeni karieri. V Sloveniji se na radijske in televizijske postaje prebija s številnimi pesmimi v slovenskem jeziku. S pesmijo Zauvjek moja pa je že pred letom dni prvič prepričal hrvaško občinstvo, septembra letos pa je zmagal tudi na trideseti izvedbi glasbenega festivala v Ohridu - OhridFest. To soboto pa je v velikem slogu osvojil tudi srbsko občinstvo, saj je prepričljivo nastopil v oddaji Zvezde Granda. 

"To sem imel veliko željo že tri leta, ne vem, kaj me je vleklo prav tja. Oddajo spremljam že zelo dolgo, odkar malo bolj spoznavam samega sebe in koliko moje korenine zares vplivajo name, na moj karakter, na vse skupaj, glede na to da sem zelo Makedonec po srcu, ampak vseeno v tem slovenskem okolju. To je bil razlog, da se povežem sam s sabo in to mi je ratalo," nam je po predvajani oddaji zaupal Tilen. K temu pa še dodal: "Po oddaji, po snemanju, ko sem sedel v hotelu na terasi, sem dihal prosto, bil vesel, čutil sem sebe, ampak celega, ne samo Tilna ampak Tilna od otroka do danes. Sprejel sem sebe celega in bilo mi je noro lepo."

Kakšni pa so odzivi? 

"Odzivi so ... vedel sem, da bodo lepi odzivi, priznam. Ampak so zelo pozitivno usmerjeni oziroma tako, kot da so ljudje malce šokirani. Ampak zato, ker me imajo vse v tej zgodbi, ki je bila predstavljena v oddaji Slovenija ima talent, 'drugi Oto Pestner'. Ampak jaz nisem Oto Pestner, to ni moja identiteta, jaz sem Tilen Lotrič. In Tilen Lotrič je marsikaj. Ena od teh stvari je tudi Oto Pestner, oziroma slovenska popevka, če so to želeli s tem povedati. Ampak sem še marsikaj drugega ... In rocker, in pop pevec in operni pevec ... moj glas ima resnično široko paleto," pravi Tilen, ki se trenutno dodatno izobražuje v Srbiji pod mentorstvom Đorđa Davida. "Ker sem Slovenec, šele zdaj vidim, koliko se je treba poglobiti v izgovorjavi, ampak je lepo raziskovanje drugega jezika."

Prepričal šest sodnikov

V oddaji se je sicer predstavil z imenom Angelo, ki ga sicer uporablja izven Slovenije, a so sodniki hitro poudarili, da naj kar vztraja pri svojem imenu. V resnici so mu kar direktno povedali, da naj v oddaji nastopa s svojim imenom in priimkom. Nato pa so mu hitro podelili 6 glasov za napredovanje, le Ceca se je odločila, da svoj glas podeli Tilnovemu nasprotniku v dvoboju. To sicer še vedno pomeni, da v naslednji krog napreduje slovenski pevec. S tem se je uvrstil v ekipo srbskega rockerja Đorđa Davida, nekdanjega pevca zasedbe Generacija 5. 

Marija Šerifović je nato komentirala, da ima odlično barvo glasu, a da ima težave s srbsko izgovorjavo. Ceca je komentirala, da se ji zdi, da je mentor, ki ga je Tilen dobil, odličen zanj. "Mislim, da si njegova krvna skupina, kar se glasbe tiče." S tem pa se je strinjala tudi Viki Miljković, ki je prepričana, da bo Đorđe iz njega izvlekel le najboljše. 

prejšnji članek
Avsenikova pevka in Dejan Vunjak navdušila z izvedbo Brendijeve uspešnice
Svet slavnih
Avsenikova pevka in Dejan Vunjak navdušila z izvedbo Brendijeve uspešnice
naslednji članek
Do lepših las z rožmarinovim oljem
Moda&Lepota
Do lepših las z rožmarinovim oljem