Robert Golob
Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so nedopustne in se morajo končati«

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Morgan Wallen in Taylor Swift z največ Billboardovimi glasbenimi nagradami

21. 11. 2023; 09.03
Avtor: K.M.
Taylor Swift

Pop zvezdnica Taylor Swift (Anti-Hero) je glavna favoritka letošnje podelitve ameriških Billboardovih glasbenih nagrad, saj je nominirana v kar 20 kategorijah. foto: Profimedia

Pop zvezdnica Taylor Swift in country pevec Morgan Wallen sta velika zmagovalca letošnjih Billboardovih glasbenih nagrad. Swift je na spletni podelitvi v nedeljo zvečer po lokalnem času osvojila deset nagrad, vključno z nagrado v najpomembnejši kategoriji najboljši izvajalec oziroma izvajalka (Top Artist).

Taylor Swift je med drugim prejela še nagrado za najuspešnejšo tekstopisko in country izvajalko."Nič od tega se ne zgodi brez vas," je pevka v vnaprej posnetem videoposnetku sporočila svojim oboževalcem. "Počaščena sem, da ste letos turnejo Eras Tour ustvarili tako čarobno. Šli ste in si ogledali film. Mar vam je bilo za na novo predelane pretekle posnetke. Enostavno zelo vas imam rada. Počutim se kot najsrečnejša oseba na svetu, ker vam imam ob sebi in ker podpirate glasbo, ki jo ustvarjam," je še sporočila pevka po poročanju ameriških medijev.

Wallen je prejel 11 nagrad, vključno z najboljšim albumom leta, ki jo prejel za album One Thing at a Time, nagrado za najboljšega izvajalca in country pevca. Poleg Swift in Wallena so se za nagrado v najpomembnejši kategoriji najboljšega izvajalca oz. izvajalko (top artist) potegovali še SZA, kanadski reper Drake in ameriški country pevec Luke Combs. Lani je kantavtorica Olivia Rodrigo osvojila sedem nagrad, vključno z nagrado za najboljšega izvajalca oz. izvajalko (top artist) in za najboljšo izvajalko Drake je prejel glavno nagrado za najboljšega izvajalca.

Billboardove glasbene nagrade vsako leto od leta 1990 podeljuje istoimenska strokovna revija in v veliki meri temeljijo na uvrstitvah na glasbenih lestvicah v ZDA.

prejšnji članek
Ana Roš razglašena za tretjo najboljšo kuharsko mojstrico na svetu
Svet slavnih
Ana Roš razglašena za tretjo najboljšo kuharsko mojstrico na svetu
naslednji članek
Vlomili k Robertu Roškarju in popolnoma razmetali prostor
Svet slavnih
Vlomili k Robertu Roškarju in popolnoma razmetali prostor