cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Siddharta tri ure in pol tresla Stožice

21. 11. 2023; 10.30
Avtor: N.S./K.M.
siddharta 5

Tomi je prišel na oder s kultnim vzklikom: "Naj se treseeee!" foto: Mediaspeed

S pesmijo Pot v X, ki je bila Siddhartin prvi videospot in večji hit s prvega albuma ID, se je pred 28 leti začela zgodba o uspehu naše priljubljene glasbene skupine, ki je pretekli vikend navdušila na razprodanem koncertu v ljubljanskih Stožicah.

V soboto je Siddharta s tri ure in pol dolgim koncertom zaznamovala 20. obletnico izida albuma Rh-. Spomnili so se tudi velikega koncerta, ki so ga s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija odigrali na Plečnikovem stadionu pred 20 leti. Skupina je na odru predstavila tudi nekaj čisto novih pesmi, takšnih, ki jih javnost še ni slišala in bodo uradno izšle šele na novem albumu prihodnje leto. Največji odziv pa so seveda dosegli z uspešnicami, ki so zaznamovale skoraj tridesetletno pot skupine. Koncert je skupina končala s pesmijo Orion Lady, katere zadnji akord je izzvenel točno ob polnoči. 

12 tisoč ljudi je skupaj s Siddharto uživalo in prepevalo kot eno foto: Mediaspeed

Na odru so se glasbenikom tudi tokrat pridružili številni gosti. Med njimi seveda stalni sodelavec številnih slovenskih skupin Martin Janežič - Buco, pa 15-letna Izabela Hace, hči basista Janija Haceta, ki je skupino ob čisto novi pesmi spremljala na violini. Ob pesmi Platina pa sta plesni vložek prispevala plesalca Miha Krušič in Anja Möderndorfer. Naj pa kot zanimivost omenimo, da je ravno v soboto svoj 12. rojstni dan praznovala hči Tomija Megliča Nora, ki jih je oče z besedami "Upam, da si zadovoljna z rojstnodnevno zabavo," čestital kar na odru. 

Skupina se je celoten koncert spominjala svojega razprodanega koncerta na bežigrajskem stadionu leta 2003 in poudarjala, kako veseli so, da so končno prišli v Stožice. A to ni njihov prvi koncert na tej lokaciji, je bil pa prvi v Areni Stožice. Leta 2011 so namreč že pripravili koncert, takrat na stadionu Stožice, na kar jih je družbenih omrežjih spomnila njihova nekdanja menedžerka. Takrat je šlo za sploh prvi koncert kateregakoli glasbenika na stadionu Stožice, na prizorišče pa so takrat zvabili okoli 10 tisoč oboževalcev. 

Jani Hace, nastopila je tudi njegove hči Izabela, na violini. foto: Mediaspeed

Marko Miladinović foto: Mediaspeed

Lado Bizovičar in Tanja Dodig Sodnik foto: Mediaspeed

Mariborski župan Aleksander Saša Arsenovič foto: Mediaspeed

prejšnji članek
FOTO: Jure Janković po poroki z novo ženo prvič v javnosti
Svet slavnih
FOTO: Jure Janković po poroki z novo ženo prvič v javnosti
naslednji članek
Tanja Žagar na odru skupaj s hčerko partnerja Mikija
Svet slavnih
Tanja Žagar na odru skupaj s hčerko partnerja Mikija