stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tina Vrbnjak potrdila, da je serije Gospod profesor konec?

26. 11. 2023; 06.00
Avtor: K.M.
Tina VrbnjakFOTO Urša Premik

Tina Vrbnjak foto: Urša Premik

Igralka Tina Vrbnjak, ki v seriji Gospod profesor upodablja učiteljico Klavdijo, je očitno potrdila, da nove sezone ne bo.

Igralka Tina Vrbnjak, ki je v zadnjih letih navduševala tako v uspešni Voyo seriji Gospod profesor, kot tudi v seriji Ja, Chef, seveda pa tudi na slovenskih gledaliških odrih, je za revijo Jana več ali manj uradno potrdila, da nove sezone priljubljene serije ne bo. Vsaj za zdaj še ne in predvsem po njenih informacijah. "Serije pa je zdaj konec," je igralko vprašala novinarka revije Sonja Javornik. Tina pa je na to odgovorila pritrdilno. 

"Ja, kolikor vem, je je konec. Pa ne samo te serije, veliko prej načrtovanih serij se ne bo snemalo. Zlati časi pri nas se niso vrnili že od krize leta 2009. Honorarji so veliko nižji, pogoji za delo slabši in sredstva, ki jih država namenja kulturi, iz leta v leto manjša. Pozna se pa seveda tudi v komerciali. Voyo je imel v načrtu lastne vsebine, pa tudi licenčne serije, ampak kolikor vem, se je to ustavilo. Posledice so vidne povsod," je povedala Tina, ki ima na samo snemanje prelepe spomine. 

Gospod profesor foto: Promocijski material

"Absolutno. Tudi če ozračje ni najbolj fino, lahko nastanejo fenomenalne stvari. Včasih je prav to razlog za presežek, čeprav nisem zagovornica tega, da način opravičuje sredstva in da bi morali ustvarjalci trpeti, da so dobri. Ampak to so skrajne situacije. Ni nujno, da se imamo vedno dobro, na Gospodu profesorju pa je bilo tako! Imeli smo več časa kot običajno, da smo se počutili varno, kakšno stvar še premislili, se kdaj tudi zmotili. Postopek priprav je bil daljši, kot sem vajena pri serijah. Vsa ekipa, umetniška in tehnična, je bila zelo naklonjena, podporna. Vsi so zavzeto opravljali delo. Težave smo premostili z ekipnim delom. Čeprav nisem bila navdušena, da sem že drugo poletje ostala brez dopusta, si ne bi mogla zamisliti boljšega delovnega poletja," je strnila svoje spomine na poletna snemanja. 

Dejstvo, da nove sezone letos niso snemali, so pred meseci za naš medij potrdili tudi ustvarjalci sami. Kot so nam pojasnili na POP TV, preteklo poletje na gimnaziji Antona Aškrca niso zabrnele kamere. "Snemanja tretje sezone še ne načrtujemo, saj imamo na planu tudi ostale projekte, ki jih želimo realizirati. Na VOYO sta na ogled dve sezoni priljubljenega VOYO originala Gospod profesor, obe sezoni imata skupaj že skoraj 5 milijonov ogledov," so razložili in gledalce povabili na kratkočasenje v njihovo spletno videoteko. Ob tem niso potrdili, da nove sezone sploh nimajo v načrtu. Kakšna bo dejanska usoda, pa bo seveda pokazal čas. 

prejšnji članek
Ota Širca Roš na letališča prišla dan prezgodaj
Svet slavnih
Ota Širca Roš na letališča prišla dan prezgodaj
naslednji članek
Še nikoli se mi ni dogajalo toliko, kot se mi zdaj
Kultura
Še nikoli se mi ni dogajalo toliko, kot se mi zdaj
#obraziavenija
obraziavenija