pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Postal svetovni prvak, sedaj bo zgradil še več mišične mase

11. 12. 2023; 10.00
Avtor: V.M.
Erik Ferfolja nekoč in danes

Erik Ferfolja foto: Osebni arhiv

Za podobo Erika Ferfolja se skriva ogromno trpljenja, odrekanja, lakote, pa tudi prenajedanja. A čeprav se zdi, da njegovo telo ne bi moglo biti bolj izklesano, Erik razkriva svoj naslednji cilj. 'V meni nenehno gori neki ogenj, ki me žene naprej.'

Da se je nekdanji medijski obraz Erik Ferfolja podal v bodibilding in že na samem začetku postal svetovni prvak, smo že poročali. Vse bolj neprepoznaven Ferfolja, ki se je nekoč kot maneken sprehajal po modni pisti, pa si je zadal še večje, višje cilje. Pripravlja se namreč na naslednje pomembno tekmovanje, ki pa se bo odvilo šele čez dobro leto. Da pa bo do leta 2025 popolnoma pripravljen, mora zgraditi čim več mišične mase. In kako bo to dosegel? Absolutno ne le z dvigovanjem uteži! Ključna pri doseganju napredka je namreč prehrana.

Erik Ferfolja, svetovni prvak v bodibildingu foto: Osebni arhiv

»V tem času v telo vnašaš ogromno kalorij. Praktično vseskozi ješ, jaz imam šest obrokov na dan. Vsi mislijo, da lahko ješ, kar želiš, a se boš zaradi tega preveč zredil,« je pojasnil za revijo Jana in razložil, da si prizadeva pojesti veliko kalorij iz čiste hrane, kar na dan zajema približno kilogram riža ter kilogram in pol piščanca, nekaj maščob, zelenjave pa skorajda ne je, ker je večino časa zelo sit.

»Tako bom zdaj jedel približno eno leto. Tri, štiri mesece pred tekmovanjem sledi zmanjševanje kalorij, dieta. Zadnji mesec preživim brez ogljikovih hidratov, jem nekaj beljakovin in veliko zelenjave za občutek sitosti,« pove in omeni, da je zaradi pomanjkanja hrane večino časa zelo izčrpan, a ga to ne ustavi od začrtanega cilja. Vseeno namreč trenira štirikrat na teden po uro in pol, je pa res, da zaradi puste prehrane poskrbi za vnos raznolikih prehranskih dodatkov, hkrati pa redno spremlja svoje zdravstveno stanje in krvno sliko.

Erik Ferfolja: Pomembno je, kako znaš svoje telo predstaviti! foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Raay prvič v življenju na odru stal z materjo
Svet slavnih
Raay prvič v življenju na odru stal z materjo
naslednji članek
Takšno presenečenje so pripravili Vladu Kreslinu
Svet slavnih
Takšno presenečenje so pripravili Vladu Kreslinu