nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pevka Alya jokala v živo na televiziji

11. 12. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
Alya, jok, veseljak

Na Veseljaku so znani po tem, da svoje goste spravijo v čustvena stanja. foto: Vesekjak

Pred dnevi so na slovenski radijski in televizijski postaji Veseljak poskrbeli za petje, veselje in solze. Vse to je namreč kar v živo doživela pevka Alya.

Alya je pretekli petek gostovala v VIP petku na Veseljaku, ki ga je že pričela popolnoma v svojem slogu. Skupaj z voditeljema Gašperjem Rifljem n Darjo Gajšek je že za uvod v živo odpela svojo uspešnico Dobro jutro življenje. Ena ura njenega gostovanja pa je bila popolnoma v slogu te pesmi. Pozitivna in polna energije. No, pa tudi solze niso manjkale, saj so ustvarjalci oddaje poskrbeli tudi za nekaj čustvenih trenutkov. 

Uživa v jutru

Pevka je razkrila, da uživa v svojih jutrih, čeprav ji jih zadnje čase popestri tudi njena psička Abba. "Mi ne prizanaša, moram priznati, jo pa zdaj učim, da ko se zbudi, še malo poleži, ampak mi ne uspe najbolj," je voditeljema priznala pevka in razkrila tudi svojo jutranjo rutino. "Zelo pomembna sta mi zajtrk in meditacija. Tako da zjutraj ponavadi meditiram, si privoščim več zajtrkov ... Jem po naturopatiji, glede na stanje tvojega telesa se prilagodi hrana, ki ti pomaga pri tem, da se bolje počutiš. Zjutraj pojem kakšno jajce, palačinko s čičerikino moko, mamičino figovo marmelado, ki jo je naredila letos poleti in potem spijem cikorijo, kava naših babic, ki je odlična za jetra, poživite te."

K temu je še dodala, da kljub temu, da je vedno nasmejana, tudi ona doživi trenutke, ko se ne počuti najboljše. Kaj pa jo spravlja v stres. "Neko hitenje, zato rada prej vstanem, da imam čas in da lahko stvari v miru naredim. To, da moram hiteti, ker sem vedno vezana na ure, take stvari me spravijo v stres."

Bilo je veselo in ganljivo v VIP petku na Veseljaku. foto: Simon Pelko

Navezana na starše

Alya se je spomnila tudi svojega otroštva in glasbenih začetkov. "Spomnim se, da so mi starši kupili mini klavirček, bila sem tako majhna, da sem nogice spravila in igrala. Delala sem se, da sem pevka. Blazno všeč mi je bila Hajdi in sem pela Naš kuža, Petelinček ..." Gašper in Darja pa sta nato poklicala kar njeno mater Cvetko, ki je s svojimi besedami hči spravila tudi do solza. "Pravzaprav je najprej bolj plesala, ne tako pela, to se je potem kar naenkrat zgodilo v njej. Je bila pa vedno živahna in je vedela, da želi nekaj posebnega doživeti in doseči ter da je prepreke ne bodo ustavile. Ko je bila zelo majhna, ko še ni govorila, je izumila svojo govorico. Tako zavzeto je razlagala, kot da ima svojo govorico, mi pa smo čudni, ker je ne razumemo. Ponosna sem, da si takšna kot oseba, kot človek, ker tako veliko srce, kot imaš in koliko si zrasla, veliko dosegla ... moja ljubezen do tebe bo tudi samo vedno še rasla."

Alya je k temu še dodala, da če ne bi imela doma podpore staršev, danes ne bi bila tu, kjer je. Bilo je veliko odrekanja, veliko neprespanih ur, voženj na nastope in že pred tem vse dejavnosti, s katerimi se je ukvarjala. 

prejšnji članek
Kraljevi otroci zavihali rokave in postali dobrodelni
Svet slavnih
Kraljevi otroci zavihali rokave in postali dobrodelni
naslednji članek
Tudi njem je spodletelo na Talentih, a so zdaj v finalu hrvaškega šova
Resničnostni šovi
Tudi njem je spodletelo na Talentih, a so zdaj v finalu hrvaškega šova