901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kraljevi otroci zavihali rokave in postali dobrodelni

11. 12. 2023; 08.00
Avtor: K.M.
Kate Middleton z otroki

Kate Middleton z otroki foto: Profimedia

Kate Middleton je vse tri otroke odpeljala v dobrodelno ustanovo, kjer so poprijeli za delom.

Britanska kraljeva družina, natančneje valižanska princ in princesa, je javnosti predstavila nov videoposnetek, ki prikazuje del njihovih dobrodelnih aktivnosti. Kate Middleton je namreč vse tri otroke Georga, Charlotte in Louisa odpeljala v prostore dobrodelne organizacije Baby Banks, ki skozi celo leto zbira donacije v obliki oblačil, pred prazniki pa seveda tudi darila za otroke, katerih starši si nakupa ne morejo privoščiti.

"Baby Banks so topli in skrbni prostori, kjer lahko družine dostopajo do opreme, izdelkov, oblačil in igrač, da bi se razbremenile stresa, zaradi katerega so ljudje, ki skrbijo za dojenčke in majhne otroke, zelo obremenjeni." Kate je skupaj z otroki zlagala oblačila in jih razvrščala po velikosti ter jih hkrati osveščala o pomenu takšnih akcij. Vsi trije kraljevi potomci pa so tudi sestavljali darila za otroke njihovih starosti. Najstarejši sin in prestolonaslednik George je že izrazil željo, da bi se vrnil in spet pomagal. 

Kate Middleton s podobnimi dobrodelnimi organizacijami sodeluje predvsem v sklopu svoje fundacije, znotraj katere se osredotoča na otroke v zgodnjem obdobju odraščanja. "Naše izkušnje, odnosi in okolje v zgodnjem otroštvu postavljajo temelje, ki oblikujejo naše nadaljnje življenje in prihodnjo družbo. Podpora staršem in skrbnikom, ki se po svojih najboljših močeh trudijo poskrbeti za svoje družine v težkih okoliščinah, je bistvenega pomena in lahko spremeni življenje," so še zapisali ob posnetku, ki so ga objavili na platformi YouTube. 

prejšnji članek
Znani Slovenci tokrat navdušeni nad novo risanko
Svet slavnih
Znani Slovenci tokrat navdušeni nad novo risanko
naslednji članek
Pevka Alya jokala v živo na televiziji
Svet slavnih
Pevka Alya jokala v živo na televiziji