stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Presenečeni? Tako zelo Tina Gaber zanima Slovence

12. 12. 2023; 05.00
Avtor: STA/ V.M.
tina-gaber

Tina Gaber je po izobrazbi magistra sociologije. foto: Jaka Koren

Tina Gaber se je znašla na vrhu seznama ljudi, ki so jih letos na spletu najpogosteje iskali Slovenci.

Slovenci so letos na spletu najpogosteje iskali informacije o preminulemu radijskemu in televizijskem voditelju Sašu Hribarju. Na drugem mestu je bilo iskanje gesla BestFM, na tretjem pa partnerica premierja Roberta Goloba, Tina Gaber, kažejo podatki Googla o najpogostejših splošnih iskanjih v letu 2023.

Brskalnik Google je med drugim objavil tudi seznam najbolj iskanih oseb. "Najbolj iskana oseba v Googlu v preteklem letu je bil radijski in televizijski voditelj, satirik in oponašalec Sašo Hribar, ki je tudi najbolj priljubljeno Google iskanje v letu 2023. Sledi mu partnerka predsednika vlade Roberta Goloba, Tina Gaber, na tretjem mestu pa je najuspešnejša rock pevka vseh časov, Tina Turner," so rezultate iskanj povzeli v komunikacijski agenciji Grayling.

Pokojni Sašo Hribar foto: M24

Da so leto 2023 zaznamovali koncerti, po njihovih navedbah dokazuje tudi drugo najpogostejše splošno iskano geslo v letošnjem letu - Best FM. Najbolj iskani koncerti letošnjega leta so bili poleg Best FM še koncerti Halida Bešlića, Severine, Siddharte in koncert Stopimo skUPAJ za Urbana.

Med priljubljenimi Google iskanji so bile še cene, knjige in filmi. Med cenami je na prvem mestu pristala splošna primerjava cen, na drugem in tretjem mestu pa cene goriv in vinjet. Sledile so nove cene cigaret in cena goriva na Hrvaškem.

Med knjigami, ki so jih prebivalci Slovenije največkrat poiskali v iskalniku Google, so dela Nine Osenar Kontrec, Klemna Selakoviča in Martina Goloba. Med peterico sta bili še knjiga Matthewa Perryja in Henryjeva knjiga.

"Medtem ko je med najbolj priljubljenimi filmi na prvem mestu Oppenheimer, biografski triler iz leta 2023, ki ga je napisal in režiral Christopher Nolan, sledijo najuspešnejši film studia Warner Bros, Barbie, romantična komedija Nekaj sladkega, film režiserja Alejandra Monteverdeja, Zvok svobode, in napeti kriminalni triler Zlom," so nanizali v agenciji Grayling.

Pogled na najbolj iskana vprašanja, ki se začnejo z vprašanjem Kako, pa se je letos odmaknil od pandemije covida-19 in se osredotočil na bolj splošna iskanja. Slovence je v letu 2023 tako najbolj zanimalo, kako preveriti veljavnost vinjete, kako je padlo drevo, kako diha ligenj, kako porabiti beljake in kako znižati pritisk.

prejšnji članek
Redko: Goran Dragić pokazal celotno družino
Svet slavnih
Redko: Goran Dragić pokazal celotno družino
naslednji članek
Kako se jih rešiti nepravilnosti na koži?
Moda&Lepota
Kako se jih rešiti nepravilnosti na koži?