sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

To je pevka, ki bo Slovenijo zastopala na Evroviziji!

12. 12. 2023; 12.03
Avtor: V.M.
pevka

- foto: edit: njena.si

RTV Slovenija je medijskem druženju v SNG Opera v Ljubljani pravkar razkrila slovenskega predstavnika na tekmovanju za Pesem Evrovizije. Ta čast pripada akademski operni pevki …

Na Evroviziji 2024, ki bo potekala v Malmöju na Švedskem, bo Slovenijo predstavljala akademsko izobražena operna pevka Sara Briški Cirman, ki se je v preteklosti širši javnosti predstavljala pod umetniškim imenom Raiven.

"Izbirali smo na način, da ni pomembno samo to, da si nekdo zelo želi iti tja, ampak da ima nekdo mogoče že zgodbo, s katero bo odpotoval tja. Kot vemo, se Evrovizija tudi gleda in se zelo intenzivno odvija na socialnih omrežjih," je za TV Slovenija izbor utemeljila Maša Kljun, vodja slovenske delegacije tekmovanja za Pesem Evrovizije.

Zastopala nas bo Raiven! foto: rtv

Zakaj predstavnika niso izbrali na glasbenem izboru EMA?

Kot pojasnjujejo na RTV Slovenija so po lanskem uspehu zasedbe Joker Out, ki je Slovenijo s skladbo Carpe Diem popeljala v veliki evrovizijski finale, pristojni sklenili, da tudi letos slovenskega predstavnika izberejo na podoben način. V mesecu oktobru so objavili javni poziv za prijavo skladb, hkrati pa napovedali, da bosta prispele pesmi ocenili dve strokovni komisiji, od katerih bo ena mednarodna. Med več kot sto prijavljenimi skladbami, je žirija izbrala pet skladb, nato pa je mednarodna žirija odločala, katera je najboljša. Ta čast tako letos pripada Sari Briški!

Raiven foto: Tjaša Barbo

»Trdno verjamem, da bo Raiven s skladbo Veronika, ki bo zapeta v slovenščini, Slovenijo suvereno predstavila Evropi in svetu. Je izjemna glasbenica, s številnimi glasbenimi uspešnicami in vsestransko nadarjenostjo. Iskali smo kakovost, uspešnost in priljubljenost, in jo tudi našli. Menim, da je mednarodna strokovna komisija dobro opravila svoje delo in da se v Malmö odpravljamo z močnim izvajalcem in odlično skladbo,« je povedal odgovorni urednik Razvedrilnega programa Televizije Slovenija Vanja Vardjan.

Sara Briški Cirman foto: m24

»Veronika je bila ena izmed prvih treh skladb, ki sem jih ustvarila za prihajajoči kratkometražni album, in na njih od začetka sodelovala v vlogi producentke,« je povedala Raiven, ki se pod skladbo, tako kot na svojih dozdajšnjih stvaritvah vse od prvenca Magenta, podpisuje kot avtorica glasbe in besedil.

prejšnji članek
Rdeča pesa je odlična hrana za možgane
Zdravje
Rdeča pesa je odlična hrana za možgane
naslednji članek
Igralka Nina Ivanič doživela čaroben dan
Svet slavnih
Igralka Nina Ivanič doživela čaroben dan
#obraziavenija
obraziavenija