zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Navdihujoče: Tim Marovt za sabo pustil maraton v Združenih državah Amerike

12. 12. 2023; 08.00
Avtor: K.M.
tim marvt

Tim Marovt foto: Osebni arhiv

21-letni Tim Marovt zagotovo premika meje mogočega. Njegovo vzpenjajočo se smučarsko kariero je pri dvanajstih letih prekinila nenadna poškodba hrbtenice, zaradi nje je ohromel od pasu navzdol. Čeprav so mu dejali, da bo ostal na invalidskem vozičku, v to ni nikoli verjel. Letos je tako sodeloval že na šestih maratonih.

Nazadnje včeraj, ko se je le dva dneva po praznovanju 21. rojstnega dne udeležil desetkilometrske preizkušnje v Dallasu v Zdeuženih državah Amerike. Tim Marovt je 10 kilometrov dolgo progo premagal v manj kot dveh urah. Natančneje v 01:56:34. "Prvič preteči maraton v ZDA sredi nebotičnikov je resnično uresničitev sanj. Komaj čakam, da se bom lahko udeležil maratona v New Yorku z več kot 50 tisoč udeleženci," je Tim zapisal na družbenem omrežju in ob tem delil še nekaj foto in video utrinkov. 

"Poleg rehabilitacije sem hotel najti še nekaj, kar bi me motiviralo, zato sem lani začel hoditi maratone, pri katerih si pomagam s smučarskimi palicami. Res, da sem zadnji, ampak vseskozi tekmujem sam s sabo. Na maratonu se podružim, razbremenim, vesel sem, da sem našel nekaj, kar me zanima! Nekateri pravijo, da se mučim, kadar hodim, ampak jaz sem vesel, da sploh lahko hodim. Tako vedno znova sam sebi dokazujem, da zmorem, in morda še koga spodbudim," je lansko leto Tim o odločitvi, zakaj se udeležuje maratonov, povedal za revijo Jana. 

prejšnji članek
Tina Maze presenetila in pokazala kar dva nova člana družine
Svet slavnih
Tina Maze presenetila in pokazala kar dva nova člana družine
naslednji članek
David Sekirnik: Kmetija je bila ena prava enolončnica
Resničnostni šovi
David Sekirnik: Kmetija je bila ena prava enolončnica