INGVERJEVA LIMONADA foto: Dreamstime
2 kg svežega ingverja
2 kg trsnega sladkorja
2 l limonovega soka
500 g medu
5 limet
10 klinčkov
2 cimetovi paličici
1 žlička mletega cimeta
2 koščka zvezdastega janeža
2 žlički mletega kardamoma
1/2 žličke muškatnega oreščka
3 stroki vanilje
šop sveže mete
Priprava:
1. Ingver drobno nastrgajte. Primešajte mu sladkor, limonov sok, med in rezine limet.
2. Dodajte klinčke, cimet, zvezdasti janež, nastrgan muškatni orešček, sredico strokov vanilje in metine lističe. Mešanica naj v skledi 2 dni počiva na sobni temperaturi.
3. Sirup nato prelijte v steklenice in jih postavite v hladilnik. Hranite jih lahko 3 mesece. Sirup uporabite za limonado ali čaj. Torej tudi v topli različici.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.