Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Spoznajte obraz spletne oddaje Kmetija: Cela štala

24. 12. 2023; 10.00
Avtor: Barbara Majič
eva-mavrič

Eva Mavrič foto: Damjan Žibert

Redakcija Pop Ina poleg prepoznavnih obrazov šteje kar nekaj mladih, nadobudnih novinarjev, ki so vsakodnevno na lovu za najbolj svežimi novicami iz sveta zabave. Ena izmed njih je Eva Mavrič, ki prihaja iz Nove Gorice. Prepoznavna je tudi po pogovorih s slavnimi v Popkastu in po vodenju spletne oddaje Kmetija: Cela štala.

Eva Mavrič si je že od nekdaj želela priti na Pop In, kot študentka prvega letnika se je prijavila na razgovor, a je bila za to naravo dela še premlada. Uspelo ji je priti na prakso, a je žal vmes posegla pandemija, nato pa ji je v tretje le uspelo. V redakciji dela dobri dve leti. »Vedno je polno smeha in zabave. Z ljudmi, ki sem jih kot majhna občudovala na televiziji, danes klepetam, kot da se poznamo že sto let. Lepo se imamo. Zabavne vsebine so me zanimale, odkar vem zase. Oče me je pri dveh letih prvič peljal v kino in gledališče, doma sva na MTV-ju gledala videospote, z mamo pa od nekdaj šove in oddaje na televiziji. Vedno me je zanimal blišč Hollywooda, rdeče preproge, življenja zvezdnikov, tudi drama, ki jih ves čas spremlja,« razloži Eva, ki ima ambiciozne načrte za prihodnost. »Rada bi še ustvarjala Popkaste in videovsebine za splet in televizijo, nekoč pa bi z veseljem sodelovala tudi pri hišnih projektih, resničnostnih šovih in serijah, tako pri delu za kot pred kamero,« pove študentka novinarstva.

Študij v karanteni

Študij novinarstva ni bil prva izbira za 25-letnico, na prvo mesto je namreč postavila AGRFT, saj je obiskovala dramsko-gledališko gimnazijo, več let pa je bila tudi del gledališke skupine. »Ker pa je na AGRFT zelo težko priti, sem na drugo mesto dala novinarstvo, saj me je televizija vedno zanimala,« razloži Eva, ki se je zaradi študija iz domače Nove Gorice preselila v Ljubljano.

Na začetku je bilo težko, a se je kmalu navadila na življenje v prestolnici. »Študentska leta mi bodo za vedno ostala v lepem spominu. Žal mi je le, da sem polovico tretjega in celoten četrti letnik preživela na Zoomu v karanteni. Še dobro, da obstajata dve absolventski leti, da sem malce nadoknadila druženje, zabave in življenje v Ljubljani,« se zasmeji Eva, ki bo januarja diplomirala.

Eva Mavrič foto: Damjan Žibert

Pospravljanje jo sprošča

Ker je njeno delo takšno, da je veliko obkrožena z ljudmi, je njen prosti čas povsem nasproten. »Kavč, ob meni moj maček Bine in kakšna dobra serija ali film. Ko pa naberem moči za ponovno druženje, so na prvem mestu prijatelji. Ni pomembno, kje smo in kaj delamo, samo da klepetamo. Eni najlepših trenutkov so tisti, ko zgolj sedimo na kavču ali v avtu in klepetamo, saj vedno zajamemo najrazličnejše teme pogovora. Imam pa zelo rada sobe pobega in pub kvize,« veselo razloži simpatična Primorka, ki prosti časa velikokrat izkoristi tudi za pospravljanje, obožuje namreč organiziranje omar. »Zato sem že marsikateremu prijatelju in družinskemu članu pospravila obleke, a pri tem sem zelo stroga, zato mi nekateri ne dovolijo, da se približam njihovim omaram. Če bi videli mojo otroško sobo, bi ljubezen do organizacije zvenela še bolj nenavadno. Kot otrok res nisem marala pospravljanja, po puberteti pa se je nekaj v meni zasukalo in zdaj se ne morem osredotočiti, če na mizi vidim nekaj, kar tja ne spada. Omare z oblekami so hvaležne za organizacijo, saj že s pravo izbiro obešalnikov in koordinacijo barv dosežeš veliko.«

Evina velika strast je Evrovizija, ki jo spremlja, odkar ve zase. »Že tri leta sem tudi članica slovenskega kluba evrovizijskih oboževalcev, kjer sem spoznala kar nekaj prijateljev. V povezavi z Evrovizijo sem si zastavila tudi nekaj kariernih ciljev, dva sta se že uresničila. Z ukrajinsko evrovizijsko zmagovalko Jamalo sem lani imela intervju, prav tako pa sem letos posnela evrovizijski Popkast, kjer sem z gostoma klepetala o letošnji Evroviziji. Upam, da si bom največje glasbeno tekmovanje na svetu kmalu lahko tudi v živo ogledala. Prihodnje še po televiziji, saj je Švedska precej draga država.«

Da je Švedska res pregrešno draga, je izkusila na lastni koži. Marca je namreč očeta, ki je praznoval 60 let, peljala v Stockholm. »Oba sva že kar nekaj let sanjala o obisku Severne Evrope in ni naju razočarala. Z vremenom sva zadela terno in se sončila na sedmih stopinjah, medtem ko je po Sloveniji pihala burja in je deževalo. Oba imava zelo rada Abbo, v Abbinem muzeju sva preživela več kot tri ure, pa še ni bilo dovolj,« se zasmeji Eva, ki obožuje potovanja. Presrečna je tudi, da je z najboljšim prijateljem odpotovala v New York, ki je bil vedno na njenem seznamu želja.

prejšnji članek
Nekdanja atletinja Brigita Langerholc spregovorila o depresiji
Svet slavnih
Nekdanja atletinja Brigita Langerholc spregovorila o depresiji
naslednji članek
Martin Golob pred božičem: ujemimo se v miru in sproščenem vzdušju
Svet slavnih
Martin Golob pred božičem: ujemimo se v miru in sproščenem vzdušju