profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Dobrodelni Zahvalaton zbral več kot pol milijona evrov

22. 12. 2023; 09.07
Avtor: K.M.
Zbran znesek Radio 1

Zbran znesek v akcijah leta Radia 1 foto: Radio 1

Ekipa Denis Avdić šova se je letos odločila za 28 ur hvaležnosti. Vseeno pa jim je v akciji uspelo zbrati več kot pol milijona denarnih sredstev. V celem letu je številka presegla znesek več kot 7 milijonov in pol zbranih denarnih sredstev.

"Vi ste edini, ki že devet let skrbite, da imajo žalostne zgodbe srečen konec. Predvsem letos smo vam hvaležni, saj ste se v letu ene izmed največjih katastrof, poslušalci Radia 1 odzvali. Vedeli smo, da vas ne moremo prosit za še več in zato smo naredili Zahvalaton in vam predstavili ljudi, k iste jim pomagali, brez pretiravanja nekaterim tudi rešili življenja. Upam, da smo vam lepo predstavili, kam je šel vaš denar in obdržali vaše zaupanje, ker to pa nam je pomembno," je pred razkritjem letošnjega zneska v eter povedal Denis Avdić. "Še enkrat vsem en velik hvala."

Predstavnica DM-a Teja Kampuš je najprej razkrila, da so letos v njihovih poslovalnicah zbrali. "Dokazali smo, da znamo biti dobrodelni in hvaležni," je med drugim povedala Kampuševa in razkrila, da so letos z donacijami v prodajalnah zbrali 12 tisoč evrov in se vsem zahvalila. Vsota pa je že prišteta končnemu znesku. V Zahvalatonu je ekipi  v decmebru uspelo zbrati več kot pol milijona denarnih sredstev, natančneje 518.372,65 €. V letu 2023 pa je Slovenija v akciji Dežalak junak, avgustovskem maratonu, dobrodelni nogometni tekmi in decembrskem Zahvalatonu zbrala: 7. 7861.120,20 €. 

Ekipa z Matjažem Kekom foto: Darja Štravs Tisu

Denis Avdić šov foto: SR/M24

Domen Kljun foto: SR/M24

Radio 1 in Denis Avdić šov so dobrodelno leto 2023 zaključili z uspešno akcijo Zahvalaton. Tudi letos se je ekipa za 28 ur preselila na Mestni trg in včeraj za nekaj ur še na Kongresni trg, kjer je potekal veliki koncert hvaležnosti s številnimi glasbenimi gosti, med katerimi sta bila tudi zmagovalec Talentov Domen Kljun in Magnifico. Večer pa je skupaj z glasbeno šolo Bučar in voditelji Radia 1 na odru zaključil Lado Bizovičar.

Denis, Jana, Miha in Lara so tudi letošnji Zahvalaton izpeljali s polno mero energije. "Vemo, da mariskdo nima veselja pred prihajajočimi prazniki. So osamljeni, bolni, ostali brez službe, doživeli smrt v družini, imajo težave s plačevanjem položnic, z nakupom hrane, skratka znašli so se v stiskah kot vsako leto. Vsak poslan sms POMAGAM5 ali letošnja novost POMAGAM10 bo pomagal. Hvala za vašo pomoč," je že včeraj povedal Denis Avdić. 

Lara Tošić z nagrado

Lara Tošić z nagrado foto: Darja Štravs Tisu

prejšnji članek
Poudarite svojo edinstvenost z Max Factor ličili
Moda&Lepota
Poudarite svojo edinstvenost z Max Factor ličili
naslednji članek
Legenda slovenskega filma Štefka Drolc bi danes praznovala 100 let
Svet slavnih
Legenda slovenskega filma Štefka Drolc bi danes praznovala 100 let