franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Seku M. Condé spet do voditeljske vloge

30. 12. 2023; 10.00
Avtor: K.M.
Seku M

Seku M. Condé foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija

Voditelju zunanjepolitične oddaje Globus Adrijanu Bakiču se bo januarja v voditeljski vlogi pridružil Seku M. Condé.

Iskanje podnebnega dogovora, vojna v Ukrajin in vojna v Gazi, razvoj umetne inteligence … to je le nekaj velikih mednarodnih tem, ki so jih v letošnjem letu obravnavali ustvarjalci zunanjepolitične oddaje Globus. Tudi v novem letu bo oddaja nadaljevala s svojim poslanstvom – v ospredje bo postavljala najbolj pomembne svetovne dogodke, jih umeščala v pravi kontekst in jih analizirala z domačimi in tujimi gosti.

Voditelju Adrijanu Bakiču se z januarjem v voditeljski vlogi znova pridružuje novinarski kolega Seku M. Condé. Oddajo Globus, ki bo na sporedu vsak torek zvečer, bosta vodila izmenično. Seku M. Condé se veseli novih izzivov in novega leta, ki že napoveduje pestro zunanjepolitično dogajanje. »Lepo se je vrniti na voditeljsko mesto tako pomembne oddaje, kot je Globus. Še posebej v letu, ki prinaša toliko svetovnih izzivov.«

Teme, ki so jih v Globusu obravnavali v letu 2023, bodo tudi teme leta 2024. Poleg vojn, podnebnih sprememb, vzpona umetne inteligence ter dogajanja v Varnostnem svetu in slovenske vloge v njem, nas v prihajajočem letu čakajo tudi ruske, ameriške in evropske volitve. Izidi vseh teh volitev bodo vplivali na svetovno dogajanje in krojili tudi mednarodni položaj Slovenije.

prejšnji članek
Kako bo Domen Kljun porabil denarno nagrado?
Svet slavnih
Kako bo Domen Kljun porabil denarno nagrado?
naslednji članek
Za najdaljšo noč obljubljata zares nepozabno, fantastično vzdušje
Svet slavnih
Za najdaljšo noč obljubljata zares nepozabno, fantastično vzdušje